Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 13:02

Uzalud deset klubova stoji u redu, Haland ne ide nigde

Sportski direktor Dortmunda naglasio da klub računa na Norvežanina i u narednoj sezoni

1Izjava čuvenog fudbalskog agenta Mina Rajole da postoji deset klubova koji bi mogli da priušte angažman Erlinga Halanda, izazvala je u trenu polemiku o budućnosti Norvežanina. Mnogi su reči kontroverznog menadžera iz Holandije shvatili kao najavu selidbe golgetera iz Dortmunda, međutim, iz redova Milionera ekspresno je stigla reakcija i uverenje da će udarna igla nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kluba ostati u aktuelnoj sredini.

"Jasno je da Erling Haland ne može i neće odabrati bilo koji klub nakon boravka u Dortmundu. Ne bih mogao da nabrojim deset mogućih timova koji ispunjavaju kriterijume", rekao je Mihael Cork, sportski direktor Borusije Dortmund.

Haland, koji je u januaru 2020. godine prešao u Dortmund iz Salcburga, za Milionere je postigao 43 pogotka u isto toliko utakmica i već mesecima je na listi želja fudbalskih giganata na čelu sa Real Madridom, a od Rajolinih reči u vezu sa Norvežaninom počeli su da se dovode i Čelsi, Mančester Siti, Mančester Junajted i Bareselona. Pojedini mediji, poput Dejli Mejla čak su i definisali listu od 10 klubova na koje je mislio Rajola.

"Ne postoje bilo kakve nesuglasice. Rajolina izjava je normalna, on s vremena na vreme mora da kaže tako nešto. Srećni smo što je Erling ovde sa nama i što je postizao golove na poslednjim utakmicama dokazavši tako značaj koji ima za nas. Mogu samo da kažem da ćemo i dalje u planovima za budućnost računati na njega, uveren sam da se ne oseća nelagodno ovde u Dortmundu".

Iako je Norvežanin u fenomenalnoj formi, Borusija će se ove godine boriti do poslednjeg kola za mesto u Ligi šampiona, te se postavlja pitanje da li bi eventualni neuspeh Milionera da se plasiraju u elitno takmičenje uticao na Halanda i predstavljao izvor nezadovoljstva.

"Pretpostavljamo da ćemo na kraju ostvariti svoj cilj kvalifikacija za Ligu šampiona. Ne sumnjam u to, ali šta god da desi, Erling će i dalje ostati sa nama".

Corkove reči samo su potvrdile pretpostavke da će Norvežanin gotovo izvesno i narednu sezonu provesti u istoj sredini, kao i da bi znatno realnije bilo da do rastanka dođe tek u sezoni 2021/22 po čijem okončanju će postati aktivna otkupna klauzula za golgetera. U međuvremenu, kasu bundesligaša mogla bi da dopuni prodaja Džejdona Sanča koji takođe spada u traženu robu na fudbalskoj pijaci.

Istovremeno, u nemačkim medijima pojavila se informacija da bi konkurenciju u ofanzivi Dortmunda mogao da zaoštri Aleksander Isak, švedski napadač koji igra za Real Sosijedad, ali Cork nije izneo konkretan stav na tu temu.

"Smatram da je Isak napravio pravi korak odlaskom u Real Sosijedad. U početku je impresionirao kao rezervista, potom je postao redovni starter, a proteklih nedelja postigao je mnogo golova. Naravno, pratimo sve to", rekao je sportski direktor Dortmunda.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.