Utakmica propalih fudbalera u Rakovici za pomoć bolesnoj deci

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utakmica "propalih" fudbalera u Rakovici za pomoć bolesnoj deci

Humanitarna organizacija "Zajedno za život" nastavlja sa povezivanjem sporta i humanosti i organizacijom humanitarnih utakmica.

Iako smo navikli na revijalne utakmice najvećeg formata koje okupljaju legandarne jugoslovenske i srpske igrače, ovoga puta nas očekuje nešto zaista drugačije.

Na stadionu FK Rakovica 10. oktobra od 18 časova biće odigrana jedinstvena revijalna humanitarna utakmica, prvi put u svetu, jer će okupiti nekada mlade i perspektivne igrače >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Rakovice, koji nisu uspeli u fudbalu, a koji žele da se okupe i kroz druženje pomognu Fondu za pomoć pri lečenju dece Humanitarne organizacije "Zajedno za život".

Od samih učesnika od milošte nazvana "Utakmica propalih fudbalera", a zvanično "Utakmica nekadašnjih mladih nada Rakovačkog giganta FK IM Rakovica" okupiće igrače koji su nekada kroz mlađe kategorije Rakovice sanjali da dostignu fudbalske visine, ali to nisu uspeli iz različitih razloga.

Jedno je sigurno, ljudske visine jesu dostigli, jer svaki igrač koji učestvuje na utakmici uplatiće kotizaciju u značajnom iznosu za igranje na samoj utakmici u Humanitarne svrhe, a sva sredstva namenjena su Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život" koja pomaže oboleoj deci u procesu lečenja, kao i njihovim roditeljima.

Ovo će biti jedinstvena prilika za sve građane Rakovice, i ostale posetioce, da se prisete bravuroznih odbrana Nebojše Popovića i Miloša Tadića, da opet na delu vide nekada sjajan štoperski tandem Nestorović-Vasić, i da rakovački Inijesta, Joca Stojković, opet poveže igru na sredini terena kao nekada.

Ova utakmica poslužiće i da se konačno razreši dilema da li je Luka Ljubiša mogao biti veći od Zlatana Ibrahimovića, da li je Coka Stojanović mogao biti zadnji vezni koji je imao reprezentativnu perspektivu, kao i da se svi gledaoci prisete zašto je Marko Maksimović nosio nadimak "Pit Bul" igrajući u napadu FK IM Rakovica.

Nekada autoritativni kapiten mlađih kategorija FK IM Rakovica, Ivan Končarević, biće sprečen da prisustvuje utakmici jer radi na prekookeanskom brodu, ali poručio je da šalje veliku podršku svojim nekadašnjim saigračima, a sva je sreća što je legendarni versatilan igrač, Miljan Filipović, uspeo da zameni smenu na poslu i tako obezbedi svim gledaocima da ipak vide deo magije koja ga je nekada krasila na terenu.

Jedno je sigurno, posetioci koji dođu neće ostati ravnodušni, najviše zbog ljudskog i humanog poteza ovih momaka koji svoje okupljanje koriste u najbolje moguće svrhe, kao i njihovim fudbalskim znanjem.

Zbog toga pozivamo sve raspoložene građane da dođu 10. oktobra od 18h na stadion Rakovice, ulaz će se naplaćivati 200 dinara, a sav prihod od ulaznica, kao i od kotizacija igrača koji igraju, takođe je namenjen Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život" koja postoji više od godinu dana i uspešno pomaže oboleloj deci u procesu lečenja.

Više o radu ove organizacija na www.zajednozazivot.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.