Izvor: Piplmetar.rs, 08.Jan.2024, 01:30

Utakmica nad utakmicama u „Vizinku“

Košarkaši Real Madrida savladali su Anadolu Efes u „Vizink centru“ sa 130:126 u meču 19. kola koji je okončan posle istorijska četiri produžetka.
Bez ikakve dileme – meč sezone. Imao je Efes tokom treće deonice i dvocifrenu prednost, Real je uglavnom bivao u vođstvu, ali nakon dodatnih 20 neverovatnih minuta, „kraljevski“ klub se vraćao iz mrtvih u nekoliko navrata, što, doduše isto važi i za Efes. Međutim, tim Ćusa Matea je na krilima Džanana Muse, možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i ponekih diskutabilnih sudijskih odluka, došao do 17. pobede, a Efes do šestog vezanog poraza.
Možda jeste Real znatno bolje započeo meč, imao na startu raspoloženog Edija Tavaresa, ali i pet poena viška posle prvog kvartala. Međutim, Efes je ekspresno odgovorio po startu druge deonice i serijom od 0:5 anuliraju prednost svog domaćina. Od tog momenta, igralo se u serijama, uz fenomenalno izdanje Džanana Muse na jednoj i dobro raspoređenih poena na drugoj strani.
Musa je zaista briljirao tokom čitavog meča, bio je hladnokrvan u onim najvažnijim trenucima i nosio je Real.  Real, koji je imao „+5“ na devet minuta pre kraja posle poena Fakunca Kampaca, a onda kroz pet minuta imao „-5“. Utakmica je bila u egalu, imao je Efes priliku da pobedi preko Šejna Larkina koji je pri rezultatu 81:81 pokušao sa distance, ali nije pogodio. Zatim je Kampaco posle ofanzivnog skoka gađao sa polovine terena, ali i on je bio neprecizan za produžetak.
Ništa se slika nije promenila ni u dodatnih pet minuta, ali Real je zahvaljujući boljem otvaranju, odnosno trojci Fakunda Kampaca, te promašajima, konkretno, Elajdže Brajanta – težio ka pobedi. Da neizvesnost bude još veća, Argentinac je na 18 sekundi pre kraja bio polovičan sa linije penala za 91:89.
Na drugoj strani je Larkin bio recizan oba puta, a zatim Mario Hezonja nije pogodio otvorenu trojku za pobedu Madriđana i išlo se u novi produžetak… A, tamo, Darijus Tompson, a zatim i Šejn Larkin i Tibor Plajs izvode rafalnu paljbu i ekipa Erdema Džana dolazi do 93:99 na tri minuta pre kraja. Real je pokušao da uzvrati poenima iz reketa, ali dešava se čudo. Elajdža Brajant mu krade živu loptu, kreira kontru preko koje Tompson postiže novu trojku i donosi svom timu ogromnih „+9“. Ali to nije značilo da je kraj jer je Real bio strpljiv, pa uz pomoć Fabijena Kozera i zatim Marija Hezonje došao do novog izjednačenja i trećeg produžetka!
I opet je bilo praktično koš za košem, tajm-aut za tajm-autom. Igralo se već prekasno da su poneki napuštali svoja mesta kako bi stigli na redovni dnevni javni prevoz… Tavares je na pet sekundi pre kraja doneo novo izjednačenje na utakmici – 111:111 i opet se nazirao produžetak – ČETVRTI! Efes je imao novu šansu da dođe do pobede, ali Šejn Larkin nije pogodio flouter i usledilo je novih pet minuta igre. Prva takva u istoriji Evrolige. I niko nije spuštao gard. Svi su trčali kao da je početak meča, a ne da se igra tri sata, sa povremenim padovima koncentracije, što je i normalno. Momenat odluke pao je na 36 sekundi pre kraja kada je Marko Hezonja primio dodavanje Fakunda Kampaca i odapeo trojku za 126:122. 
Posle tajm-auta, Rodrig Bobua nije pogodio sa poludistance, Erdem Džan je tražio da se momentalno pravi faul, nije to dobio i posle prenosa lopte Džanan Musa koji je poentirao i u istom trenutku izazvao nesportski faul rezu

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Ne-re-al-no! Larkin igrao 53 minuta protiv Reala!

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Jan.2024

Košarkaši Anadolu Efesa izgubili su u istorijskoj utakmici protiv Real Madrida u „Vizink centru“ i videlo se da su potonuli nakon što su se stoički borili čak četiri produžetka i ukupno tri sata od trenutka kada je meč počeo.. Bilo je 130:126 za madridski klub, junak utakmice svakako je...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.