Uređuju se atarski putevi u somborskoj opštini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređuju se atarski putevi u somborskoj opštini

U Somboru su počela ulaganja u atarske puteve. U nekim salašarskim naseljim do kojih vode putevi su zadovoljni, dok drugi kažu da bi oni trebali biti prioritet.

Stanovnici salašarskog naselja Milčić dobijaju atarski put koji će im omogućiti da lakše dodju do njiva, ali i da na jednom kraju sela udju, a na drugom izadju na subotički put.

To je prvo veće ulaganje u naselje koje ima stotinjak stanovnika i svi se bave poljoprivredom, kaže zadovoljni Vitomir Pelagić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodaje."Ovaj put nam puno znači svakako, pomaže. U Milčiću ostaju ljudi, ne raseljava se mnogo".

I dok u Milčiću dobijaju put u Rančevu kažu da su ih svi zaboravili mada su naselje ikoje ima najviše krava po glavi stqanovnika i dnevno proizvode i 7000 litara mleka.

Više od 30 godina, čekaju da grad spoji skružni put kroz selo od svega 200 metara. To nije jedini problem , jer je i stanje puta kroz selo loše, kaže Risto Trivunović,.

"Kad kiša padne, čizme i do autobusa. Ja imam osmoro unučadi i obavezno moram da ih vodim do autobusa. Ovde živim 30 godina, još jedna cigla nije uradjena. Što se tiče naše, ulice mi nismo dobili jednu ciglu".

Deo puta smo sami finasirali, kaže Vukašin Terzić, ali to je bilo osamdesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.