Uoči sastanka u Minhenu: Srbija dobija dva mesta u Ligi šampiona

Izvor: MozzartSport.com, 07.Feb.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči sastanka u Minhenu: Srbija dobija dva mesta u Ligi šampiona

Predviđeno je da čak osam klubova sa Jadrana dobiju svoju poziciju...

Evropska klupska košarka nalazi se na velikom raskršću, Evroliga polako slaže kockice i dobija jasniju sliku toga kako bi trebalo da izgleda elitno takmičenje u budućnosti, dok FIBA ne odustaje od svoje Lige šampiona.

Dan uoči velikog sastanka u Minhenu, gde će za istim stolom sedeti predstavnici FIBA, evropskih liga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i klubova poznata je jedna stavka - Srbija će imati dva mesta u takmičenju pod okriljem Svetske kuće košarke. Državni prvak išao bi direktno, dok bi vicešampion svoje mesto pokušao da obezbedi kroz kvalifikacije, piše Sportski žurnal.

Kako se navodi, isti tretman imaće i Hrvatska, dok će po jedan klub iz BiH i Makedonije dobiti samo po jedno mesto u doigravanju. Interesantno, postoji čak i opcija da Jadranska liga dobije ekipu u kvalifikacijama, a upravo od toga zavisiće da li će Crna Gora dobiti ulaznicu za Ligu šampiona, ili će zajedno sa Slovencima u nadigravanja za ulazak u takmičenje koje će startovati 20. oktobra.

Španija, Turska, Grčka, Rusija i Italija će imati po dva direktna učesnika, ali i po jednog kroz kvalifikacije, dok je situacija sa Francuskom i Nemačkom prilično zamršena. U slučaju da se klubovi iz ove dve zemlje ne budu takmičili u Evroligi onda će u Ligi šampiona imati tri pozicije, a u suprotnom - po dva.

Sistem "1+1" biće primenjen još i na Belgiju, Izrael, Litvaniju, Poljsku i Češku, dok će mesto u kvalifikacijama dobiti Belorusija, BiH, Guarska, Danska, Estonija, Finska, Velika Britanija, Mađarska, Letonija, Makedonija, Holandija, Portugalija, Rumunija i Ukrajina, javlja Sportski žurnal.

U istom tekstu navodi se i da je FIBA uputila poziv Đordiju Bertomeuu da dođe u Ženevu na pregovore, do čega nije došlo. Podsetimo, prvi čovek Evrolige nedavno je rekao kako je on zvao čelnike FIBA da dođu u Barselonu, ali da su oni to odbili...

Saga će se nastaviti...

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Srbiji dva mesta u FIBA Ligi šampiona

Izvor: Sportske.net, 07.Feb.2016

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) obezbediće dva mesta za srpske klubove u takmičenju koje će od naredne jeseni funkcionisati kao druga varijanta Evrolige...Predstavnici FIBA zakazali su za ponedeljak sastanak sa predstavnicima evropskih liga i klubova kako bi sa njima utanačili nove detalje...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.