Uniks pregazio Cedevitu, veliki preokret Albe protiv Ritasa

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uniks pregazio Cedevitu, veliki preokret Albe protiv Ritasa

Košarkaši Cedevite pretrpeli su ubedljiv poraz u trećem kolu druge grupne faze Evrokupa, jer su poraženi od Uniksa u Kazanju sa 105:70.

Uniks je opravdao ulogu favorita i ubedljivo slavio protiv Cedevite, verovatno ubedljivije nego što se očekivalo.

Za domaćina na parketu je posle pauze bio Rejmar Morgan, dok je Cedevita bila oslabljena za trenera Slavena Rimca, koji je ostao u Zagrebu kako bi se oporavio od upale pluća.

Uniks je prednost stekao na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samom početku utakmice i do kraja je samo povećava, a na kraju i došao do veoma ubedljivih +35.

Posle tri odigrana kola Cedevita nema nijednu pobedu i pred ispadanjem je iz takmičenja, dok je Uniksu ovo bila druga pobeda.

Ruse su do pobede vodili Džamar Smit sa 19, Rejmar Morgan sa 14 i Moris Ndur sa 13 poena. Kod Cedevite istakli su se Andrija Stipanović sa 16 poena i devet skokova, Džastin Kobs sa 15 i Džejkob Pulen sa 11 poena.

U drugom meču dana, u grupi u kojoj se nalazi i Partizan, Lijetuvos Ritas je ispustio veliku prednost i pretrpeo poraz od Albe na domaćem parketu rezultatom 94:86.

U veoma neizvesnom meču u Litvaniji viđena je mala drama u finišu i rezultatski egal tokom cele utakmice. Obe ekipe su se smenjivale u vođstvu i pitanje pobednika se nije znalo maltene do poslednjih trenutaka.

Na dva minuta do kraja Ritas je imao +4, ali do kraja utakmice nije uspeo da postigne nijedan poen. Alba nije bila preterano efikasna, ali je na tri sekunde do kraja meča uspela da dođe do poena preko Nilsa Gifaja i izbori produžetak.

Svoj nalet su momci iz Berlina iskoristili i rutinski došli do pobede u dodatnih pet minuta.

Albu je do pobede vodio Rokas Gedraitis sa 23 poena, 19 je imao Luk Sikma, a srpski igrač Stefan Peno meč je završio sa deset poena i četiri asistencije. Najbolji kod poraženih bili su Artsiom Parahovski i Di Džej Sili sa po 16 poena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.