Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 20:22

Uniks izborio majstoricu, Virtusu malo jedan Belineli

Tim iz Kazanja slavio s 85:81 i sada je 1:1 u polufinalnoj seriji

Prva runda pripala je Virtusu, druga - Uniksu. Možda i finale pre finala u Evrokupu biće odlučeno u majstorici. Tim iz Bolonje imao je šansu da reši ceo posao već večeras, uspeo je na krilima sjajnog Marka Belinelija da se vrati u igru i prelomi u poslednjim sekundama, ali nijeuspeo – 85:81. Sada je 1:1 u seriji.

Teodosić je dao važne poene i doneo Virtusu izjednačenje na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 19 sekundi pre kraja. Smit je bio precizan sa penala, Virtusu je ostalo 13 sekundi, Teodosić je probao da proigra Belinelija i njemu je pobegla lopta. Tu je praktično bio kraj nadanjima Virtusa.

Uniks su do majstorice vodli Kenan sa 19, Tiodor sa 15 i Vajt sa 12 datih poena.

Teodosić je završio meč sa 11 poena i devet asistencija, Stefan Marković je dao tri poena, dok je Belineli bio odličan sa čak 33 poena. Najbolji je pojedinac meča.

Nekako je Uniks snažno ušao u meč i u prvoj i drugoj četvrtini na bazi dobre igre Ajzee Kenana i Džordana Tiodora, kao i Morgana, uspevao je da pravi razliku i da na odmor ode sa 11 poena prednosti.

Da je Virtus imao u Kazanju dvojicu Marka Belinelija tim iz Bolonje bi mogao mnogo lakše da diše, međutim, i ovaj jedan je uspeo da praktično sam fenomenalnom igrom oživi Virtus i u samoj završnici mu pruži šansu za preokret.

Kada je u kontri ubacio svoj 31. poen, to je ujedno značilo da Virtus ima šansu da nadoknadi pet razlike u posledniih tri i po minuta. Ali, nije uspeo.

Džamar Smit je zadržao mirnu ruku kod slobodnih bacanja i nije dao ni priliku Virtusu da se nečemu nada.

Generalno gledano, brojke dve ekipe su slične, ali je Virtus napravio 15 grešaka naspram osam Uniksovih i tu valja tražiti razliku koja je prevagnula na stranu ruskog tima.

EVROKUP - POLUFINALE

Uniks - Virtus 85:81 /ukupno 1:1/

/Kenan 19 - Belineli 33/

Gran Kanarija - Monako /prvi meč 0:1/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.