Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 23:39

Umorni, misle na dva finala, nemaju šanse za titulu i još im dolazi pobeda gladni bivši trener

Čuvajte se Palmeirasa...

Deset titula prvaka Brazila. Dve u poslednjih pet sezona. U ovoj je prilično daleko Palmeiras od vrha tabele, iako se do pre samo dva kola nadao da u završnici može da ugrozi odmakli Internasional. Kako je izgubio derbi od Flamenga, pre dva dana i na gostovanju Saeri, izvesno je ostao bez realnih šansi za trofej, pa odloženi meč prvog kola prvenstva sa Vaskom (ponoć) tretira kao hvatanje za dva daleko bitnija duela.

Zeleni će već za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vikend na Marakani protiv Santosa igrati finale Kopa Libertadores, u pokušaju da posle 22 godine čekanja drugi put u klupskoj istoriji postanu prvaci Južne Amerike, što je prilika koja se ne ukazuje tako često. Već 12. februara tim će na megdan Gremiju u finalu Kupa Brazila. Ta dva meča su sa ove tačke gledišta daleko važnija za sve u klubu i deluje da im je potpuno nebitno kako će proći protiv gostiju iz Rio de Žaneira.

Sve informacije relevatnih brazilskih medija upućuju na zaključak da će trener Palmeirasa Abel Fereira poslati na teren rezervni sastav, maltene omladince i(li) igrače skromne minutaže u dosadašnjem toku sezone. Sve kako bi nosiocima igre sačuvao energiju za okršaj sa Santosom. Tim pre što je pre samo dva dana izgubio od Saere (sa najjačih 11, zato što se naljutio zbog poraza kombinovanog sastava od Flamenga), pa je procenjeno kako nema potrebe opteretiti glavne poluge tima u suštinski nebitnoj utakmici. Emerson Santos je svakako suspendovan, Vesli i Luan Silva operisani, a očekuje se da predahne neko, možda i svi, od glavnih igrača: Gustavo Skrarpa, Ron, Majki, Luiz Adrijano, Lukas Lima, Felipe Melo, Esteves, Patrik de Paula i Alan Empereur. Svi oni su igrali u nedelju veče i bilo bi fatalno da opet budu na terenu kad već u subotu igraju meltene utakmicu sezone. Verovatno i karijere.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Daleko veći motiv imaće Vasko. Serijom loših rezultata u prvom delu sezone ovaj tim je dospeo u zonu ispadanja, ali je u poslednje vreme počeo da se „čupa“. Sve zahvaljujući Vanderleju Luksemburgu. Iskusni stručnjak došao je početkom januara, u prvih pet kola skupio sedam bodova, za vikend iznenađujće tukao Atletiko Mineiro 3:2 i prvi put posle dugo vremena pobegao iz opasne zone.

Zanimljivo, da se meč prvog kola igrao u predviđenom terminu, u avgustu, Luksemburgo bi sedeo na klupi Palmeirasa. Nije, jer je tad njegov prethodni tim savladao Korintijans u finalu prvenstva države Paulista. Sad su mu potrebni dobri rezultati da se ne bi survao u Drugu ligu.

Pobeda gladni Vasko naspram sebe će imati prilično neprijatnu tradiciju: dobio je samo 31 od 131 utakmice sa Palmeirasom (Zeleni slavili 60 puta, 40 je bilo nerešeno) i samo jednu u gostima u ovom veku. Samo, sad je rival okupiran drugim problemima...

BRAZIL 1

Utorak:

23.55 (2,20) Palmeiras (3,25) Vasko (3,45)

23.55 (1,30) Atletiko Mineiro (5,70) Santos (9,00)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.