Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 00:21

Umorni Palmeiras, Gremio bez poraza više od tri meseca

Brazilska Serija A: Tim iz Sao Paula u igri za triplu krunu. Četu Abela Fereire čeka pakleni raspored u naredne dve nedelje. Gremio poslednji put poklekao u domaćim okvirima 11. oktobra

Ključa u brazilskoj eliti pred poslednjih osam kola. Posle dva uzastopna poraza lidera Sao Paula, trka za krunu u zemlji fudbala se rasplamsala, kao i borba za plasman u Kopa Libertadores, Kopa Sudamerikanu i opstanak.

Palmeiras i Gremio otvoriće 30. kolo Serije A u subotu (01.30 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ). Veliki zeleni će sa gradskim rivalom Santosom pretposlednjeg dana januara igrati za šampiona Južne Amerike na kultnoj Marakani u Rio de Žaneiru. Posle fantastične pobede sa 3:0 u Aveljanedi protiv River Plejta, umalo je Palmeiras od gotovog napravio veresiju, poražen je pre tri dana na svom terenu sa 2:0. Cilj je ispunjen – igraće se 30. januara za drugi trofej Kopa Libertadores u istoriji.

Šampionat Brazila je trenutno u drugom planu izabranicima trenera Abela Fereire. Portugalac je preporodio klub iz Sao Paula dolaskom na kormilu početkom novembra umesto Vanderleja Luksemburga. Palmeiras je u igri za titulu, jer ima devet bodova manje od Sao Paula, ali i čak dve utakmice manje. Tim iz Sao Paula ima šansu da uzme triplu krunu jer će sa Gremiom igrati i dvomeč finala Kupa Brazila.

Gremio je ispao iz četvrtfinala Kopa Libertadores od Santosa, ali je ostao u igri za duplu krunu u Braziliu. Ima sedam bodova manje od lidera i šanse da se umeša u borbu za tron u najfudbalskijoj zemlji na svetu. Tim iz Porto Alegrea nije poražen u Brazilu još od 11. oktobra, kada je poklekao od Santosa u Seriji A. Posle toga Gremio nije osetio gorčinu poraza na 20 utakmica u prvenstvu i Kupu Brazila.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Samo tri dana od iscrpljujuće utakmice sa Milionerima iz Buenos Ajresa u revanšu polufinala Kopa Libertadores, mediji najavljuju da će Fereira sigurno da odmori neke od nosilaca igre. Posle meča sa River Plejtom, Veliki zeleni su imali samo jedan trening. Već za tri dana, Palmeiras čeka i gradski derbi sa Korintijansom, pa će naredne dve nedelje da budu paklene za tim portugalskog sttučnjaka.

Za ovaj meč van stroja kod domaćina su Gabrijel Menino zbog suspenzije, Gustavo Gomez, Gabrijel Veron, Felipe Melo, Vesli i Luan Silva ne igraju zbog povreda, dok je Majke zaražen virusom korona. Prvi strelac tima Luiz Adrijano, nekadašnji napadač Šahtjora, Milana i Spartaka iz Moskve, mogao bi da odmori ovaj meč. U špicu biće Vilijan, a sa krila će mu pomogati Bruno Lopes i Roni.

Trener Gremija Renato Portalupi moći će da računa na oporavljene, napadača Luisa Fernanda i vezistu Majkona. Defanzivac Žeromel ne može da igra zbog povrede, kao i napadač Kurin. Zbog kartona su suspendovani Paulo Miranda i Lukas Silva.

U prvom delu sezone u Seriji A, u Porto Alegreu, u meču ova dva tima nije bilo pobednika – 1:1. Palmeiras je poveo pogotkom Vejge, dok je u poslednjim trenucima susreta bod Gremiju doneo Fereira. Na poslednje tri međusobna duela oba tima su postigla makar po gol (GG), a na četiri od šest utakmica bilo je 0-2 gola.

BRAZIL 1 – 30. KOLO

Subota

01.30: (2.75) Palmeiras (2,95) Gremio (2,85)

23.00: (1,83) Fluminense (3.40) Sport Resife (4,70)

Nedelja

01.00: (1,80) Vasko da Gama (3,45) Koritiba (4,80)

20.00: (3,35) Atletiko PR (3,10) Sao Paulo (2,30)

20.00: (1,73) Santos (3,60) Botafogo (5,10)

22.15: (1,50) Atletiko Mineiro (4,10) Atletiko GO (7,00)

Ponedeljak

00.30: (2,60) Seara (3,05) Bragantino (2,90)

00.30: (1,65) Internasional (3,45) Fortaleza (6,50)

Utorak

00.00: (7,25) Gojas (4,40) Flamengo (1,45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.