Izvor: Politika, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa preti Partizanu

Novi tim Partizana izgubio od prvaka Italije sa 1:0, strelac Ibrahimović u 19. minutu Loš glas se daleko čuje. Velikom brzinom do Partizanove ekspedicije u Veroni doprla je vest da je Uefa ozbiljno zapretila Partizanu i da posle nemilih događaja u Mostaru razmišlja i o izbacivanju našeg kluba iz međunarodnog takmičenja!? Može li se to dogoditi? Verujemo da se to neće dogoditi, jer fudbalski klub Partizan zaista snosi najmanju krivicu za ono što se dogodilo u Mostaru, jer kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je poznato već odavno traje nesloga na relaciji: klub – navijači.

"Politika" nezvanično saznaje da je juče u Humsku stigao faks sa "pretećom porukom" iz Niona, ali da će evropska kuća fudbala ipak konačnu reč, kada je u pitanju kazna prema beogradskom timu, izreći 8. avgusta. Do tada Partizanu ostaje da se na miru spremi za revanš i u novu evrobitku koja ga ove jesen očekuje.

Niko od zvaničnika iz Partizana nije želeo da razgovara na ovu temu iz prostog razloga: u Humskoj očekuju da budu novčano kažnjeni, možda da i jednu utakmicu igraju bez prisustva publike u Beogradu, ali niko ne očekuje najstrožu moguću kaznu – izbacivanje iz Evrope!

--------------------------------------------------------------------------

Partizanov snažan otpor Interu

Bolcano, 24. jula – Fudbaleri Partizana pružili su veoma čvrst otpor prvaku Italije milanskom Interu. U prijateljskom susretu u Bolcanu, na turniru južnog Tirola na kome su pored Intera i Partizana učestvovali još Fiorentina i grčka Larisa, Beograđani su doživeli minimalan poraz. Odlučujući momentat dogodio se u 19. minutu kada je Portugalac Moreira olako izgubio loptu na sredini terena, da bi opasni Brazilac Maksvel prvo odlično uposlio Dejana Stankovića, a posle njegovog centaršuta Ibrahimović šalje loptu u mrežu golmana Božovića.

Kod pojedinih fudbalera u "crno-belim" dresovima, uglavnom onih mladih koji tek stupaju na fudbalsku scenu, osetila se velika trema i želja za dokazivanjem protiv jednog od najboljih evropskih timova. Brzonogi Sulago je u prvom poluvremenu zadavao najviše problema našoj odbrani, ali zahvaljujući sjajnom Sikiniću, koji je majstorski držao ključ u našoj odbrani, mreža golmana Božovića zatresla se samo jedan put.

Istina, imao je i Partizan svojih prilika u ovoj jakoj proveri, a najozbiljniju je imao Jovetić u 47. minutu, kada je posle snažnog i preciznog udarca lopta okrzla stativu. Mladi Jovetić je u ovoj utakmici pokazao da izrasta u pravog fudbalskog asa, lepim i atratkivnim potezima često je dobijao aplauze od ljubitelja fudbala koji su došli iz Nemačke, Švajcarske...

Treneri Roberto Mančini i Miroslav Đukić dali su u ovoj utakmici šansu gotovo svim igračima. Milanezi sutra završavaju drugu fazu priprema u Bolcanu, a 27. odlaze u Englesku gde će odigrati nekoliko jakih prijateljskih utakmica. Želje italijanskog Intera su da u ovoj godini odbrani titulu, a trener Mančini i njegov pomoćnik Siniša Mihajlović dali su veoma dobru ocenu o Partizanovom timu. Mančini je naglasio da će iduće godine tražiti da ponovo odmeri snagu sa Partizanom, koji po njemu neguje lepršav fudbal.

STADION u Bolcanu. GLEDALACA: preko 5.000. SUDIJA: Pikato. ŽUTI KARTONI: Maletić i Jovetić (Partizan),

INTER: Žuljo Cezar, Filipini, Stanković, Maksvel, Ibrahimović, Dakur, Hakić, Bolconi, Solari, Materaci, Sulazo. Igrali su još: Toldo, Adrijano, Hamuel, Cezar Rivas, Figo, Marusi, Simenes, Baloleti, Fukor, Pedreli.

PARTIZAN: Rukavina, Mihajlov, Sikinić, Lazarević, Žuka, Morina, Maletić, G. Lazić, Jovetić, Diara. Igrali su još: Jovanović, Rnić, Rsančić, Marinković, Zajić, Obradović, Lazetić, Viktor Hugo.

D. Todorović

[objavljeno: 25.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.