Uefa: Srbija i Zvezda najbolji u Evropi ovog leta

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa: Srbija i Zvezda najbolji u Evropi ovog leta

Srpski klubovi na kraju kvalifikacija uvećali su prednost na prvom mestu Uefine liste koeficijenata zahvaljujući plasmanu fudbalera Crvene zvezde u Ligu šampiona.
Srpski fudbal, kao i Crvena zvezda, izbacivanjem Salcburga u borbi za elitno takmičenje dobio je bonus od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četiri boda i sada je ukupni konto sezone 5.250 poena.

Partizan je porazom u Istanbulu od Bešiktaša (3:0), za oproštaj od Lige Evrope, ostao na sasvim solidnih šest bodova, sa po 2,5 takmičenje su završili niški Radnički i Spartak iz Subotice, pa je Zvezda jedini preostali tim iz Srbije.
Iza Srba su norveški klubovi sa 4.125 bodova, s tim da imaju dva učesnika u Ligi Evrope, potom Škoti sa četiri (dva kluba u LE), Kiprani (dva u LE) i Danci (jedan u LE) sa po 3.875.
Gledajući pojedinačno klubove, Crvena zvezda je najviše poena osvojila – čak deset, jedan više od Ajaksa, tri od Benfike, AEK-a.
Ipak, pošto se sada priključuju najveći klubovi Evrope, očekuje se da Srbija i Crvena zvezda ne budu na čelnim pozicijama.
Što se tiče ukupnog skora na osnovu sakupljenih bodova za poslednjih pet sezona, Srbija je na 19. mestu sa 21.500, što je za šest bolje nego na početku sezone.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Liga Šampiona,   Partizan,   Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večiti zajedno u eliti? Dostižno 2020.

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018

Srpski klubovi imali su berićetno leto u Evropi. Crvena zvezda se plasirala u Ligu šampiona, Partizan u plej-of Lige Evrope sa čak pet pobeda, a i Spartak i Radnički su doneli značajne bodove u kvalifikacijama za isto takmičenje...Klubovi iz Srbije osvojili su najviše bodova ovog leta u kvalifikacijama...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.