Udruženje sportskih novinara dodelilo nagrade novinarima i sportistima

Izvor: RTS, 31.Jan.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje sportskih novinara dodelilo nagrade novinarima i sportistima

U Skupštini Beograda Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo je godišnja priznanja kolegama koji su radom obeležili prošlu godinu, kao i najboljim sportistima.
Članovi Udruženja nagradili su hroničare sportskih zbivanja u svim segmentima novinarskog rada - za ekskluzivnu vest, izdavački poduhvat godine, najbolje dopisnike, snimatelje, do nagrade za dugogodišnji uspešan rad. Za izuzetno veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doprinos profesiji nagradu za životno delo dobili su Siniša Ružičić, Edo Crnalić, Đorđe Đenić, Miodrag Simeunović i Živko Baljkas.

"Hvala mojoj redakciji koja me je trpela 40 godina, ali pre svega hvala sportistima, sportskim trenerima i sportskim radnicima sa kojima sam, uglavnom, veoma dobro sarađivao u protekle četiri decenije", izjavio je Živko Baljkas.
Najbolji novinari u 2017. su Milun Nešović i Slobodan Maletić.
"Izuzetna mi je čast, zaista, i svestan sam da sam ovo priznanje dobio zbog prenosa utakmica naše košarkaške reprezentacije sa Evropskog prvenstva u Istanbulu, koje je bilo u septembru prošle godine. Prenosio sam svih devet utakmica naše reprezentacije", rekao je Slobodan Maletić.
Kakav je osećaj biti novinar godine?
"Lep je, lep je, mada - kao što sam rekao malopre - ova nagrada pripada "Žurnalu", koji se godinama trudi da ima izveštače na svim velikim takmičenjima, a to nije lako", izjavio je Milun Nešović.
Nagrada "Branka Prelević" za najbolje žensko pero u sportskom novinarstvu pripala je Biljani Kostreš iz Žurnala. Za kamermana godine proglašen je Siniša Svijić, a priznanje za izdavački poduhvat godine dodeljeno je Vladimiru Pajiću, autoru dokumentarnog filma "Dvesta pedeset stepenika".
Najbolji sportisti u 2017. su Tijana Bošković, odbojkašica, i Viktor Nemeš, rvač.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.