Pupovac: Domovinski pokret pretnja za Srbe, ali i demokratiju u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024, 09:26

Pupovac: Domovinski pokret pretnja za Srbe, ali i demokratiju u Hrvatskoj

Položaj srpske zajednice u Hrvatskoj je već pogoršan, jer je vođena antisrpska kampanja tokom izbora, a pogoršan je i činjenicom što je ostvaren zahtev za segregaciju Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u hrvatskom političkom životu, izjavio je lider SDSS-a Milorad Pupovac.
Ova stranka je nakon osam godina koliko je podržavala vladu Andreja Plenkovića i HDZ, na insistiranje novog partnera vladajuće stranke Domovinskog pokreta, iz nje izostala.
Pupovac je u intervjuu za današnje "Večernje novosti" ocenio da će najviše od daljih poteza hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zavisiti da li će biti dodatnog pogoršanja položaja Srba u Hrvatskoj.
"Domovinski pokret jeste stvarna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.