Udovičić otvorio trim stazu i teren u Tutinu: Što više dece da se bavi sportom

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić otvorio trim stazu i teren u Tutinu: Što više dece da se bavi sportom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je trim stazu i multifunkcionalni teren u Tutinu, jedan od osam, čiju je izgradnju ove godine finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

"Zašto su ovi tereni važni? Pre svega jer ih mogu koristiti svi –od profesionalnih sportista do rekreativaca. Voleo bih da svaki grad i opština imaju po jedan ovakav teren. Voleo bih, takođe, da kao što je to danas, svakoga dana bude pun dece koja se bave sportom. To je razlog zašto ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radimo“", rekao je Udovičić.

On je istakao da se do sada pokazalo da je multisektorski pristup daleko delotvorniji.

"Takvim primerom došli smo do ovog terena zatvorenog tipa. Ulaganjem u više subjekata dobijaju se veći rezultati. Takodje, želim da istaknem da podjednako vodimo brigu o celoj Srbiji i ovim želimo da približimo Tutin Beogradu i pošaljemo jasnu sliku mladima o prisutnosti Vlade širom Srbije"“, naglasio je Udovičić.

On je podsetio da će Srbija do kraja godine dobiti atletski stadion u Kruševcu i dvoranu u Beogradu, kao i da su počeli radovi na sportskom centru Karataš i da se planira izgradnja nacionalnog vaterpolo trening centra u Vrnjačkoj Banji.

Otvoren je novi olimpijski bazen u Rumi i radi se na uređenju 30 fudbalskih terena širom zemlje.

"Sve su to vidljivi dokazi našeg rada i posvećenosti da svima obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom. Naravno, želimo da dovedemo strane sportiste u Srbiju, želimo da održavamo ovde velika takmičenja, želimo da vrhunskim sportistima pružimo najbolje uslove – ali pre svega ovo radimo zbog naše dece i njihove budućnosti. Želimo da ih motivišemo da provode vreme napolju, sa svojim vršnjacima, baveci se sportom"“, istakao je Udovičić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.