Udovičić o isplati svih nagrada za sportiste: Rečeno – urađeno!

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić o isplati svih nagrada za sportiste: Rečeno – urađeno!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saopštio je na konferenciji za medije da je na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojeno Rešenje o dodeli nagrada za sportiste koji su na takmičenjima u prethodnom periodu osvojili medalje.

„Ono što je rečeno to je i urađeno. Premijer je obećao vaterpolistima da će se nagrade isplatiti u roku od sedam dana. S ponosom mogu da kažem da se na današnji dan nijednom sportisti ne duguje ni jedan jedini dinar. Svi sportisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobili su nagrade u skladu sa zakonom, za sve ono što su učinili za Srbiju“, rekao je Udovičić.

On je na primeru košarkašica i vaterpolista objasnio da novčane nagrade za njihove uspehe nisu male. Košarkašice dobijaju po 20.000, a vaterpolisti po 30.000 evra.

„To jesu veliki iznosi, ali smatram da su ih naši sportisti apsolutno i zaslužili. Želim da se zahvalim premijeru i drugim članovima Vlade, što su prepoznali značaj sporta i činjenicu da sport jeste najbolji način da promovišemo Srbiju u svetu. Od srca im se zahvaljujem, i kao ministar i kao dojučerašnji sportista, kao neko ko živi sport i zna koliko ovo znači sportistima. Pomerili smo sve granice isplaćivanjem nagrada u roku od pet dana“, naglasio je Udovičić.

On je rekao da je, dok se bavio sportom, na ove nagrade čekao više od godinu i po dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.