Udovičić: Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku

Izvor: Kurir, 08.Nov.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otkrio da bi Beograd mogao da bude domaćin prvenstva Evrope u fudbalu na pesku.

Udovičić se u Ujedninjenim Arapskim Emiratima sastao sa potpredsednikom Asocijacije za fudbal na pesku Džonom Kuskom, koji je takođe i član FIFA odbora.

"U toku su završni pregovori oko EURO kupa u fudbalu na pesku, koji bi se održao sledeće godine u Beogradu.

Očekujem da to bude krajem juna, uskoro ćemo obavestiti javnost o >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tačnom datumu", rekao je Udovičić prilikom posete.  On je posetu iskoristio i da se sastane sa generalnim sekretarom za omladinu i sport UAE Ibrahimom Abdulmalikom.

"Mnogo toga smo uradili za ovih godinu dana što je pokazatelj dobre saradnje dveju zemalja. Nastavićemo istim tempom i u budućnosti razmenjivati znanja i iskustva u ovim oblastima jer je to ključ napretka. Važno je da imamo zajedničke ciljeve, a to je da, između ostalog, popularizujemo sport kao način života u svojim zemljama, razvijamo infrastrukturu, a da za mlade obezbedimo zdrav i pozitivan ambijent, da ih povežemo kroz razmene sportista i studenata i da ova saradnja i prijateljstvo sa UAE budu podignuti na još viši nivo", zaključio je Udovičić.

Delegacija UAE posetila je u novembru prošle godine Beograd, tokom trajanja Sajma sporta, kada je potpisan Memorandum o razumevanju u oblastima omladine i sporta.

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.