Udariće Lebron na Stefa! Karijeva zlatna ruka povela Ratnike do prvog finala posle 40 godina (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udariće Lebron na Stefa! Karijeva zlatna ruka povela Ratnike do prvog finala posle 40 godina (VIDEO)

Rakete se raspale u grotlu Orakl Arene...

Snaga je u brojkama! Košarkaši Golden Stejta postali su šampioni Zapadne konferencije i zakazali šampionski rat sa Lebronom Džejmsom i Klivlendom, pošto su u petoj utakmici dovršili posao, dokrajčili Hjuston i otišli u veliko finale - 104:90 (17:22, 35:24, 22:22, 30:22).

Ouklend je na povratak Voriorsa na najveću scenu čekao punih 40 godina! Tačnije od 1975. godine, kada je Golden Stejt uzeo poslednji šampionski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prsten. Sada, vođeni neverovatnim Stefom Karijem, kojem je publika po ko zna koji put ove sezone glasno uzvikivala ono čuveno - MVP, MVP - Ratnici su ponovo na „mestu zločina“, a prvi sudar sa Konjicom iz Ohaja zakazan je za 4. jun.

Iako je Hjuston pobedu video tek negde u izmaglici, Harden, Hauard i društvo nisu želeli unapred da se predaju. Ali, nisu pružili ni prejak otpor, pošto su "Braća Spleš" Tompson i Kari do polovine druge četvrtine potpuno preokrenuli rezultat i uzeli prednost koju Golden Stejt do kraja nije ispuštao.

Igrači Hjustona prešli su ogroman put u ovoj finalnoj seriji. Pretrpeli su povredu kolena Dvajta Hauarda, igrali su bez dva startera – Patrika Beverlija i Donatasa Motiejunasa u plej-ofu i uspeli da se izvuku iz debelog minusa protiv Los Anđeles Klipersa i zaostatak od dve pobede pretvore u finale Konferencije. Ali, pored Karija i njegovih Ratnika nije se moglo.



Pokušali su Harden i Hauard sve što su mogli, činilo se da bi povreda Kleja Tompsona, koji je zadobio nezgodan udarac u uho od Trevora Arize, mogla da promeni stvari. Ali, nije! Tompson je morao na ušivanje uha, a igrači Stiva Kera nastavili su bez njega u istom ritmu. I na kraju ostvarili rutinsku pobedu.

Sada nas čeka ono najbolje i najvažnije – Stef protiv Lebrona!

Najefikasniji igrač Golden Stejta bio je Kari sa 26 poena, čemu je dodao osam skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti, Harison Barns je dodao 24 koša i sedam skokova, a Tompson 20 poena i četiri uspešna dodavanja. Kod gostiju bilo je čak šest igrača sa dvocifrenim učinkom, ali oni su bili i jedini koji su uopšte i postigli poene. Najviše je ubacio Hauard – 18, a tome je pridodao i 16 skokova. Iza njega bili su Džejson Teri i Kori Bruer sa po 16, Ariza sa 15 i Harden 14 poena.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Devojčurak opet zasenio NBA zvezde posle plasmana "ratnika" u finale /VIDEO/

Izvor: Blic, 28.Maj.2015

Košarkaši Golden Stejta prošli su u finale NBA lige eliminisavši Hjuston Roketse sa 4-1, a i posle ove utakmice zvezda konferencije za štampu bila jedna dvogodišnja devojčica, ćerka Stefa Karija...Mala naslednica zvanično najboljeg NBA igrača opet je uspela da privuče pažnju medija, jer se,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.