Udarac loptom u glavu spasao život navijaču Brondbija!

Izvor: RTS, 21.Sep.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarac loptom u glavu spasao život navijaču Brondbija!

Navijač Brondbija pogođen je loptom u glavu tokom utakmice. Dešava se, zar ne? Ono što se ne dešava toliko često (ili ikada, kada smo kod toga) jeste ono što se sa ovim momkom zbilo kasnije...
Brondbi se spremao za meč sa Kopenhagenom, fudbaleri su se zagrevali, a napadač Kamil Vilček je, u pokušaju da postigne gol (smatra se jako važnim da se, posebno napadači, „probiju" na zagrevanju, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da par puta zatresu mrežu), loptu odapeo na tribinu. Na njenom putu našla se glava Davida Nilsena.

Njemu je u pomoć odmah pritekla medicinska služba Brondbija, koja ga je naposletku poslala u lokalnu bolnicu na preventivno snimanje zbog eventualnog potresa mozga. Međutim, tom prilikom je otkriveno da navijač ima tumor na mozgu.
Kako prenosi danski Ekstra bladet, Nilsen je u međuvremenu hitno operisan, a sada ima „veoma dobre šanse da se potpuno oporavi".
Čitavu priču je potvrdio upravo Nilsen, koji je o tome pisao na Fejsbuk stranici navijača Brondbija.
„Zahvalio bih se medicinskom osoblju i svima zaposlenima u klubu, kao i navijačima koji su odmah reagovali. Ne mogu dovoljno da naglasim koliko sam svima zahvalan. Ispostavilo se da imam tumor na mozgu i on ne bi bio otkriven da me Vilček nije pogodio loptom. Zato hvala i njemu", stoji u poruci Nilsena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.