Uboli premiju: Kako je Ajntraht doveo Jovića za samo 200.000 evra

Izvor: B92, 09.Jan.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uboli premiju: Kako je Ajntraht doveo Jovića za samo 200.000 evra

Reprezentativac Srbije Luka Jović prvi deo sezone u Bundesligi završio je kao vodeći strelac sa 12 golova na 15 utakmica.

On tu poziciju deli sa Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, ali interesantna priča je kako je srpski napadač uopšte završio u redovima Ajtrahta iz Frankfurta.

Velike zasluge za Jovićev dolazak u Frankfurt ima pre svih sportski direktor Fredi Bobić koji je uspeo da napravi genijalan potez tako što je doveo Luku na pozajmicu iz Benfike za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svega 200.000 evra.

U leto 2017. Jović je sa svega 19 godina bio mnogima "van radara", a u redovima Benfike nije imao zapaženu minutažu, pošto je uglavnom igrao za drugi tim.

Međutim, Bobić je tom prilikom napravio takav dogovor da je osim pozajmice, u ugovor uneo i klauzulu da ga klub po isteku iste može kupiti za samo sedam miliona evra, što je smešno mala suma u poređenju sa tim kakav je njegov učinak, posebno u ovoj sezoni.

Takođe, važnu ulogu pri dolasku Jovića u Bundesligu imao je i bivši igrač Ajntrahta, Švajcarac Haris Seferović. On je takođe u leto 2017. rešio da ode u Benfiku, a interesantno je da interese oba fudbalera zastupa ista menadžerska agencija.

Bobiću nije bilo teško da, praktično, zameni igrače, a ko je više dobio, može se videti po učinku Jovića od kako je došao u Nemačku. Uz sve to, njemu je drastično porasla cena na transfer tržištu i procenjuje se da trenutno vredi oko 40 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.