Izvor: MozzartSport.com, 06.Okt.2021, 22:58

Ubitačna leva strana Španije za prvi poraz Italije kod kuće od 1999. godine (VIDEO)

Tandem Ojarzabal - Tores uništio Azure

Tačno tri meseca od poraza na penale u polufinalu Evropskog prvenstva, Španija je u Milanu servirala osvetu Italiji. I to, veoma bolnu.

Nije polufinale Lige nacija baš meč za poređenje, ali imajući u vidu kako su Španci odigrali i činjenicu da su naneli aktuelnim evropskim prvacima prvi poraz na domaćem terenu još od 1999. godine i generalno prvi od susreta sa Portugalijom septembra 2018, sigurno su satisfakcija za momke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u crvenim dresovima i njihovog selektora Luisa Enrikea.

Pobedu 2:1 potpisali su dvostruki strelac Feran Tores (17. i 45+2) i aistent za oba gola Mikel Ojarzabal, koji je zajedno sa Markosom Alonsom uništio Italijane po levoj strani. Upravo je uz tu aut-liniju, pri borbi za loptu posle auta, u 42. minutu drugi žuti karton dobio Leonardo Bonuči. Oštro je ušao u duel kapiten Italije i laktom udario kolegu s trakom u protivničkoj reprezentaciji, Serhija Busketsa. Prethodno je zapisan zbog prigovora, a sve to značajno je olakšalo posao gostima za nastavak meča.

Po povratku sa odmora Španci su bili manje koncentrisani na napad, dok su sigurno kontrolisali dešavanja na svojoj polovini terena. Sačuvali su prednost iz prvog dela, pa sada čekaju boljeg iz duela Belgija - Francuska, koji se igra u četvrtak u Torinu.

Pobedniku Lige nacija pripašće 10.000.000 evra, a ekipa Luisa Enrikea po mnogo čemu zaslužila je večeras da se nađe u finalnoj utakmici (nedelja, 20.45 u Milanu). Opravdao je selektor gostiju ljutnju na novinare iz svoje domovine zbog čestih kritika, od kojih se poslednja odnosila na to da u timu nema klasičnu devetku. Pokazao je da Feran Tores bez problema može da obriše prefiks "lažna" i nazove se centarforom. Ovo su mu bili 11. i 12. gol u 21. utakmici za reprezentaciju.

Španci su od početka bili rastrčani i visoko pritiskali rivala, što im je omogućilo da imaju veći posed lopte, a to se retko dešavalo Italiji od kada je Roberto Mančini došao na klupu. U prvih pola sata taj podatak glasio je 65:35 odsto u korist gostiju. Omogućila je takva igra Špancima dva gola, ali i još nekoliko šansi, od kojih su pogotku najbliži bili posle šuta Alonsa u 19. minutu. Lopta je ispala iz ruku Đanluiđiju Donarumi - možda i psihički uzdrmanom zbog konstantnih zvižduka navijača na San Siru koji mu je do ove sezone i odlaska u PSŽ bio druga kuća - ali je imao pomoć u stativi.

Isto kao i njegov kolega Unai Simon u 34. minutu posle šuta Filipa Bernardeskija iz kontre.

Ceo meč protekao je u visokom tempu, a da će tako biti najavio je Federiko Kjeza u 5. minutu. Udarcem sa dvadesetak metara, takozvanom "žabicom", namučio je Simona da sačuva svoju mrežu. Imao je sjajni napadač Juventusa još nekoliko prilika tokom meča, doduše ne tako dobrih kao Lorenco Insinje u 35. minutu, a na kraju je uspeo da upiše asistenciju. Igrao se 83. minut, kada je u kontranapadu nakog kornera Španije i greške Paua Toresa nesebično dodao Lorencu Pelegriniju, omogućivši napadaču Rome da nastavi odličnu golgetersku seriju ove sezone.

Iako je bilo dovoljno vremena, nisu Italijani uspeli do kraja da izbore produžetke. Španija, za koju je Barselonin Gavi sa 17 godina i 62 dana postao najmlađi debitant u istoriji reprezentacije, a prvi nastup upisao je i Viljarealov Jeremi Pino, uspela je da sačuva prednost i plasira se u finale Lige Evrope.

Pritom, Crvena furija je slavila protiv Italije u gostima prvi put posle pola veka. Još od duela iz 1971. godine.

LIGA NACIJA - POLUFINALE

Sreda

Italija - Španija 1:2 (0:2)

/Pelegrini 83 - F. Tores 17, 45+2/

Četvrtak

20.45: (3,10) Belgija (3,10) Francuska (2,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.