Velinger pobedio pred svojima u Oberstdorfu – Kobajaši drugi

Izvor: B92, 29.Dec.2023, 17:45

Velinger pobedio pred svojima u Oberstdorfu – Kobajaši drugi

Nemac Andreas Velinger pobedio je u Oberstdorfu, na prvoj stanici turneje Četiri skakaonice.

Jedan od najpopularnijih sportskih događaja u ovo doba godine tradicionalno počinje u Nemačkoj, a pred svojom publikom Velinger je bio najbolji.

Najbolji iz kvalifikacija opravdao je ulogu favorita i iza sebe je ostavio Japanca Rjojua Kobajašija (306,3) i Austrijanca Štefana Krafta (298,9), a na četvrtom mestu završio je Slovenac Lovro Kos.

Velinger je u prvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << seriji skoćio 139,5 metara, u drugoj je skok bio izuzetno kraći - samo 128 metara, ali je uspeo da sačuva prednost i sa ukupno 309,3 bodova popeo se na prvo mesto na pobedničkom postolju.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Kraft sa 669 poena, drugi je Velinger sa 447, dok je treći Nemac Pijus Paške sa 443 poena.

Posle Oberstdorfa, turneja se prvog dana Nove godine nastavlja u Garmiš-Partenkirhenu, a onda se seli u Austrliju.

Treća stanica je Insbruk 3. januara, a turneja se završava 6. u Bišofshofenu.

Sva dešavanja iz Oberstdorfa mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B2.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.