SRBIJA UPROPASTILA ROĐENDAN ĐORĐEVIĆU! Orlovi STOTKOM otvorili Mundobasket!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 13:31

SRBIJA UPROPASTILA ROĐENDAN ĐORĐEVIĆU! "Orlovi" STOTKOM otvorili Mundobasket!

Važna pobeda naše selekcije...

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Kinu u prvom meču Svetskog prvenstva, u okviru grupe B. Rezultat je na kraju iznosio 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16).

Izabranici Svetislava Pešića su bez ikakvih problema dobili ovaj meč i opravdali status apsolutnog favorita, što će biti i u preostala dva susreta prve faze protiv Portorika i Južnog Sudana.

Kinezi nisu imali znanja, a ni snage da im pariraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i čim im je stao šut posle 15-ak minuta igre, bilo je jasno da će Srbi upisati siguran trijumf.

Igru Srbije, krasila je timska igra, kao i odlična raspoređenost koševa i pogodaka, kao i razigrana igra u napadu.

Ovim porazom je, može se reći "upropašćen" dan nekadašnjem selektoru Srbije, a sada Kine, Aleksandru Saši Đorđeviću, kojem je danas rođendan.

Ono što je "pokvarilo" ovu pobedu je povreda Filipa Petruševa u drugoj četvrtini, nakon što je za samo nekoliko minuta nanizao osam poena. On se više nije vraćao u igru i ostaje da se vidi koliko je teška ta njegova povreda.

Najefikasniji kod pobednika bili su Bogdanović i Marinković sa po 14 poena. Ristić je upisao 13 poena i šest skokova (4/4 za tri poena), Milutinov je dodao 11 poena, Avramović 10, a Marinković i Nikola Jović po devet.

Kod Kineza, 17 poena Žao Ruija, dok je 12 ubacio Ki.

Srbija se u ponedeljak sastaje sa Portorikom, koji je ranije danas posle drame savladao Južni Sudan. Kinezi će svoju šansu da se uključe u borbu za plasman u drugi krug tražiti protiv Južnih Sudanaca.

Četvrta četvrtina

Treća četvrtina

+21 za reprezentaciju 🇷🇸 Srbije na polovini meča! #FIBAWC #winforsrbija #kss pic.twitter.com/BoWhCT1mzX

— Košarkaški savez SRB (@KSSrbije) August 26, 2023

Druga četvrtina

🇷🇸 Srbija ima dvocifrenu prednost posle 10 minuta igre. #FIBAWC #KSS #WinForSrbija pic.twitter.com/t21HC9pRSH

— Košarkaški savez SRB (@KSSrbije) August 26, 2023

Prva četvrtina

Grupa B

Južni Sudan – Portoriko 96:101

Srbija – Kina 105:63

Ponedeljak:

Kina – Južni Sudan 10:00

Portoriko – Srbija 14:00

Sreda

Južni Sudan – Srbija 10:00

Kina – Portoriko 14:00

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.