Srbija srušila Tursku – odbrana trona počela pobedom

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 14:11

Srbija srušila Tursku – odbrana trona počela pobedom

Košarkašice Srbije pobedile su Tursku rezultatom 71:63 u prvom kolu Evrobasketa.

Reprezentacija Srbije brani titulu prvaka Evrope iz 2021. godine, a prvi meč na ovogodišnjem šampionatu završile su pobedom.

Izabranice Marine Maljković su u većem delu meča bile znatno bolji protivnik i to se na kraju isplatilo.

Igralo se bez Sonje Vasić, Jelene Bruks, Ane Dabović i Dajana Butulije, a nije bilo ni Aleksandre Crvendakić koja je zbog smrtnog slučaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propustila otvaranje Evropskog šampionata.

Selektorka Srbije Marina Maljković na put je povela 12 košarkašica:

Ivanu Racu, Sašu Čađo, Nevenu Jovanović, Aleksandru Crvendakić, Ivon Anderson, Draganu Stanković, Jovanu Nogić, Kristinu Topuzović, Mašu Janković, Tinu Krajišnik, Ivanu Katanić i Minu Đorđević i odigral se izuzetno pametno za pobedu na startu turnira.

Svoj naredni meč Srbija igra u petak 20:45 protiv Slovačke u drugom kolu, a Turkinje idu na Mađarsku od 12:15 i još jednom da ponovimo, Srbija je krenula u odbranu trona pobedom nad Turskom.

Ivon Anderson i Tina Krajišnik, kao najiskusnije, svojim poenima u finišu posle sjajnih kombinacija su i slomile Tursku. Iako napadi nisu obećavali, bilo je grešaka, njihova sjajna sradanja je uspela da izdigne Srbiju.

Tih četiri poena na kraju su iskorišćena nakon odličnih odbrana koje su naterale Tursku da promašuje, čak i u reketu gde je Tijara Mekovan više puta pokazala dominaciju.

Uskoro opširnije...

Tok meča možete pratiti u LIVE BLOGU B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.