UŽIVANJE JE PREKINUO LAGANI KAS KONJA! Na njemu je bio Nikola Jokić, a ovako je izgledala poseta Srbije Danas Somboru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 12:48

UŽIVANJE JE PREKINUO LAGANI KAS KONJA! Na njemu je bio Nikola Jokić, a ovako je izgledala poseta Srbije Danas Somboru (FOTO)

Od tada je osvojio dva MVP priznanja i jednu titulu.

Nikola Jokić postao je peti Srbin koji je osvojio NBA prsten, pošto je u finalu njegov Denver savladao Majami sa 4:1.

Srbija noćas nije spavala, slavilo se širom naše zemlje, a najluđe je bilo u Nikolinom rodnom Somboru. Jokić je proslavio taj grad, koji mu nije ostao dužan, kada je u pitanju podrška i vernost.

Redakcija portala Srbija Danas pre četiri godine posetila je rodnu kuću i ergelu našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najboljeg košarkaša, a tom prilikom razgovarali su sa Nikolinim ocem, Branislavom.

Tada je tišinu u ovom "izletu" naših novinara prekinuo kas konja, na kom je bio niko drugi do Nikola Jokić.

Tu je bio i njegov otac, Branislav, koji je svom sinu i usadio ljubav prema konjima.

- Konji nisu samo Nikolina strast već i ljubav, htenje, svakodnevno razmišljanje. Od malih nogu je sa njima, jer sam ja išao na trke po Vojvodini, čak i Mađarskoj. Hteo je još kao dete da kupi konja i postane konjar. Rekao sam mu "ajde ti malo igraj košarku, pa kupi sebi konja, a ne da budeš onaj što čisti štale". Verujte, to nije nimalo lak posao jer po letnjem suncu te napadaju komarci svakodenvno. Konjari se muče, 10 meseci godišnje treniraju i hrane konja. Svaka ljubav je bolna, pa i ova - rekao je Branislav tada novinarima Srbije Danas.

Od momenta kada su naši novinari posetili Jokićevu ergelu prošlo je četiri godine. On je u međuvremenu postao dvostruki MVP NBA lige, kao i šampion najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu, a čitav ambijent sa odlaska u Sombor i šta se sve tog dana desilo pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.