UŠAO JE U KANCELARIJU I PLAKAO: Prvi dani Nikole Jokića u Denveru bili su pakleni

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jan.2024, 09:33

UŠAO JE U KANCELARIJU I PLAKAO: Prvi dani Nikole Jokića u Denveru bili su pakleni

A danas je za Džokera samo nebo granica....

Najbolji igrač planete, dva puta MVP najjače lige na svetu, redovni učesnik Ol star mečeva, NBA šampion. Vlasnik brojnih rekorda, koji možda nikad neće biti oboreni. Nikola Jokić ili misterija o 41. piku koja nikad neće biti otkrivena, baš kao što njegovi čuvari neće način kako da ga zaustave.

Ipak, nije sve bilo tako idilično 2015. godine kad je Somborac stigao iz Mege u Kolorado bez ijedne utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Evroligi ili bilo kom drugom međunardom Kupu, direktno iz ABA lige.

Brojni treneri iz Denvera su mu odmah rekli da njegovo telo mora da se spremi za NBA. A to je u prevodu značilo najstrožiji režim ishrane i paklene treninge u teretani.

Kondicioni trener Denvera Felipe Ajhenberger tražio je od Jokića da jede dijetalne bademe. Kakav je to bio šok za bucka koji je svojevremeno ima 136 kilograma svedoče njegove reči iz dokumentarca "Čovek koji pravi razliku":

Објава коју дели Nikola Jokic | 🃏 (@jokicnikolaofficial)

- Bio sam debeljuca do pre koju godinu. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sam sve, kolače, paprikaš, žuta supa sa malo više masti. Pred svaku utakmicu pojedem nešto što ne bih trebao. Da li komadić pice, kokice... Nešto samo da je nezdravo. Protiv uroka...

Ništa manji šok bio je na prvom treningu koji sigurno nikad neće zaboraviti:

- Dolazim na prvi glavni trening, gledam, svi kucaju ovako, kucaju onako, brzi, lete... Au, bokte, di sam ja doš'o... Idem ja možda kući... Možda sam se uplašio, ali sam shvatio da imam vremena da naučim, da ojačam, da budem možda i brži. Moram da ih usporim, ne mogu sa njima, mnogo su brzi. Bolje neka oni igraju u mom ritmu. To mi je ostalo iz Mege, da ja igram kako meni odgovara, a ne kako oni hoće - rekao je Jokić.

Stroga dijeta, pakleni treninzi na koje nije naviako i nije ih voleo je stoički izdržao. Suzu je pustio u prvoj sezoni zbog serije poraza Denvera i zato što u igri njegovom tim stvari nisu išli kako je zamišljeno,.

Trener Majkl Meloun je pokušao da upari u startnoj petorci Nikolu Jokića sa Jusufom Nurkićem. Ovaj tandem nije nikako funkcionisa kao tandem.

– Nikada to neću zaboraviti. Jokić je došao u moju kancelariju sa suzama u očima i tražio da ulazi sa klupe – otkrio je Majk Meloun i nastavio:

– Bio je jako frustriran što ne funkcioniše petorka s Nurkićem i njim. Naporan rad se na kraju isplati i presrećan sam zbog Nikole. Uvek sam mu govorio da mora da nauči da se bori sa lošijim situacijama, da mora da bude vođa i sve glasniji u svlačionici. Sve to je uradio – istakao je Meloun.

Uskoro je Nurkić trejdovan u Portland, a Jokić dobio ključeve Denvera. Sve ostalo je istorija koju Nikola neće skoro završiti da piše...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.