Sindikat u Njemačkoj zagovara satnicu od 15 evra

Izvor: Capital.ba, 01.Maj.2024, 09:51

Sindikat u Njemačkoj zagovara satnicu od 15 evra

BERLIN – Sindikat Verdi i Zeleni su u Bundestagu zatražili da se minimalna plata poveća na 15 evra na sat. Pritom su se ponovo pozvali na odgovarajuću direktivu Evropske unije. FOTO: Agencije Propis EU nalaže da minimalna plata bude na 60 odsto medijalnog dohotka, što je sada nešto više od 14 evra na sat, rekao je lider Verdija Frank Verneke. Kako je očekivanje da će prosječna plata i dalje rasti, 2026. bi bio neophodan minimalac od 15 evra na sat. “Preporučujem da svaka stranka koja želi da bude izabrana od velikog dijela stanovništva jasno stavi do znanja u saveznoj izbornoj kampanji da podržava 15 evra na sat“, rekao je Verneke za Redakcijsku...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Dobra vest za radnike u Nemačkoj: Sindikat zagovara satnicu od 15 evra!

Izvor: Blic, 01.Maj.2024

Sindikat Verdi i Zeleni su u Bundestagu zatražili da se minimalna plata poveća na 15 evra na sat. Pritom su se ponovo pozvali na odgovarajuću direktivu Evropske unije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.