Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2020, 08:43

US open: Veliki obrt Zvereva, Tim glatko do finala

Nemac ušao u prvo grend slem finale u karijeri

Prvi put u karijeri Aleksandar Zverev igraće u finalu grend slem turnira.

Nemac ruskog porekla je hodao po ivici u Njujorku, gubio je 2:0 u setovima od Pabla Karenja Buste, a onda je pronašao u sebi neku novu snagu, neku novu odlučnost, kakvu do sada nije pokazivao i uspeo je da napravi veleobrt. Nakon skoro tri i po sata igre, Zverev se plasirao u finale US opena – 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Neki >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << “stari” Zverev bi na 0:2 digao ruke i otaljao treći set, ne verujući da može do preokreta. Ovo je sada neko drugačije lice Nemca i ono je već počelo da mu donosi rezultat. Boriće se da se upiše u listu besmrtnih, na spisak igrača koji su osvajali jedan od četiri najveća turnira.

Pablo Karenjo Busta je veliki tragičar polufinala. Bio je na putu ka pobedi i ka plasmanu u finale, ali je ruka počela da mu drhti kada je poveo 2:0. U trećem setu je posle izgubljenog servisa uspeo da odmah uzvrati brejkom, a onda i da ponovo dopusti Zverevu da mu u narednom gemu uzme servis. I u četvrtom setu je na brejk odgovorio brejkom i kasnije je ponovo pao. A, u petom, odlučujućem setu, Busta je odmah izgubio servis i tu je bio kraj njegovih nada.

Drugi finalista je Dominik Tim, koji je protutnjao kroz polufinalni duel sa Danilom Medvedovim. Tu se očekivala žestoka borba, možda i pet setova, ali je Austrijanac sa 3:0 izbacio prošlogodišnjeg finalistu US opena – 6:2, 7:6, 7:6.

Ovo će Timu biti četvrto grend slem finale i najveća šansa da dođe do prvog pehara. Do sada je dva puta izgubio od Nadala na Rolan Garosu i jednom od Đokovića na Australijan openu.

Mentalno je Dominik kao stena, u drugom i trećem setu protiv Medvedeva je odmah gubio svoj servis, ali je uspeo oba puta da se vrati u meč i da u taj brejku osvoji set.

Devet puta u karijeri su igrali Zverev i Tim jedan protiv drugog i bilans je 7:2 za Austrijanca, koji je dobio tri poslednja duela.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.