UO Vojvodine podneo ostavku, Skupština u rukama navijača

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO Vojvodine podneo ostavku, Skupština u rukama navijača

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina podneo je ostavku, nakon što na sinoćnoj vanrednoj sednici Skupštine nije usvojen njegov predlog o izmenama Statuta kluba.

Na sinoćnoj sednici Skupštine kluba, većinom glasova odbijen je predlog statuta koji je predložio Upravni odbor na čelu sa Vojislavom Gajićem, a odmah potom članovi Skupštine su glasali i o predlogu statuta koji je predložila grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 23 člana Skupštine, s tim da je taj predlog većinom glasova prihvaćen.
Predlog Upravnog odbora predviđao je ukidanje mesta direktora i generalnog sekretara kluba.
Predsednik kluba Vojislav Gajić izjavio je na konferenciji za novinare da će Upravni odbor raditi do nove izborne skupštine, koja će biti "zakazana u najkraćem mogućem roku".
Kako su preneli mediji, usvojenim izmenama Statuta on je usklađen sa Zakonom o sportu, a izmenjen je i deo koji govori o sastavu Skupštine, koju će od sada činiti 39 članova iz navijačke grupe "Firma 1989" od ukupno 55 članova Skupštine.
Član upravnog odbora, predsednik poslovnog tima i glavni sponzor Dragoljub Zbiljić je rekao da se povlači iz kluba.
Sednica u utorak prošla je veoma burno, preneli su mediji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.