UEFA povećala fond za klubove koji ne igraju evropska takmičenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 16:37

UEFA povećala fond za klubove koji ne igraju evropska takmičenja

Umesto dosadašnjih četiri, fond će biti sedam odsto od ukupngo fodna nagrada.

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je danas na zvaničnom sajtu da je povećala fond za klubove koji se ne plasiraju iz svojih liga u neko od evropskih takmičenja, sa dosadašnja četiri na sedam odsto od ukupnog fonda nagrada. Klubovi koji ne uspeju da se kvalifikuju za jedno od tri takmičenja pod okriljem UEFA, dobijaće od sledeće sezone veći udeo prihoda zahvaljujući novom modelu raspodele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novca koji je usvojen danas.

UEFA i Udruženje evropskih klubova (ECA) potpisale su obnovljeni radni sporazum koji će važiti do 2030. godine i koji će, kako je saopšteno, "pojačati dugoročnu stabilnost i održivi rast u evropskom klupskom fudbalu". Promena stupa na snagu ​​od početka sezone 2024/25, podudarajući se s novim formatom u sva tri takmičenja koja organizuje UEFA. Prema novom modelu za ciklus 2024-2027, sedam odsto prihoda koje UEFA zaradi od tri takmičenja raspodeliće se klubovima koji se ne takmiče u njima, tri odsto više nego do sad.

ECA, koja predstavlja profesionalne lige u Evropi, saopštila je da će promena doneti 308 miliona evra koje će podeliti klubovi koji ne učestvuju, u odnosu na sadašnjih 175 miliona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UEFA povećala fond za klubove koji ne igraju evropska takmičenja

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2023

NION - Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je danas na zvaničnom sajtu da je povećala fond za klubove koji se ne plasiraju iz svojih liga u neko od evropskih takmičenja, sa dosadašnja četiri na sedam odsto od ukupnog fonda nagrada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.