UEFA kaznila Levski sa 40.000 evra

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 23:27

UEFA kaznila Levski sa 40.000 evra

UEFA je kaznila sa 40.000 evra Levski zbog incidenata koje su navijači tog kluba iz Sofije izazvali u Skoplju.

Reč je o incidentu vezanom za meč drugog kola Lige konferencija protiv makedonskog tima Škupi.

Bugarski klub objavio je na Fejsbuku da je ta kazna izrečena zbog "diskriminatornog ponašanja na tribini na kojoj su se nalazili navijači Levskog, uključujući skandiranje na etničkoj osnovi i političke poruke, kao i incidenata u delu sa gostujućim navijačima".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodaje sa da je Levskom zabranjeno da prodaje karte svojim navijačima za sledeće gostovanje tima u evropskim utakmicama, kao i da će u slučaju novog prekršaja na sledećem gostovanju stadion kluba iz Sofije biti delimično zatvoren.

Ta odluka Disciplinske komisije, kako napominju makedonski mediji, još nije objavljena na zvaničnom sajtu UEFA, pa nije isključeno da i Škupi bude kažnjen.

Zbog incidenata povezanih sa utakmicom Škupi - Levski (0:2), koji je odigran prošlog četvrtka na Nacionalnoj areni "Todor Proeski" u Skoplju, kojem je prisustvovalo oko 900 navijača iz Bugarske, makedonska policija privela je 21 osobu, uključujući 19 pristalica Levskog.

U incidentu koji se pre utakmice dogodio u skopskom naselju Čair nožem je izboden navijač bugarskog kluba, kada je, prema medijima, grupa navijača Levskog zalutala u dva automobila.

Revanš utakmica Levski - Škupi igra se u četvrtak u Sofiji i, prema najavama sofijskog kluba, meč će se igrati pred punim tribinama.

Levski je saopštio da je prodato svih 30.000 ulaznica, dok je Škupi najavio da navijači makedonskog kluba neće putovati u Sofiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UEFA KAŽNJAVA: Levski mora da plati 40.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 10:07

NAvijači bugarskog kluba odgovorni za incidente u Skoplju...Evropsk kuća fudbala (UEFA) kaznila je Levski iz Sofije sa 40.000 evra zbog incidenta koji su navijači bugarskog kluba izazvali na utakmici u Skoplju, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija proitiv Škupija...Levski je objavio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.