UEFA KAŽNJAVA: Levski mora da plati 40.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 10:07

UEFA KAŽNJAVA: Levski mora da plati 40.000 evra

NAvijači bugarskog kluba odgovorni za incidente u Skoplju.

Evropsk kuća fudbala (UEFA) kaznila je Levski iz Sofije sa 40.000 evra zbog incidenta koji su navijači bugarskog kluba izazvali na utakmici u Skoplju, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija proitiv Škupija.

Levski je objavio na svojoj Fejsbujk stranici da je kazna izrečena zbog "diskriminatornog ponašanja na tribini na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se nalazili navijači Levskog, uključujući skandiranje na etničkoj osnovi i političke poruke, kao i incidenata u delu sa gostujućim navijačima". Bugarskom klubu je zabranjeno da prodaje karte svojim navijačima za sledeće gostovanje u evropskim utakmicama, a ističe se da će i u slučaju novog prekršaja na sledećem gostovanju, stadion bugarskog kluba biti delimično zatvoren.

Kako prenose mediji u Makedoniji, odluka o kazni još nije objavljena na sajtu UEFA pa nije isključeno ni da Škupi dobije određenu kaznu. Na meču Škupija i Levskog koji je odigran prošlog četvrtka u Skoplju na kojem je prisustvovalo i 900 navijača iz Bugarske, makedonska policija je privela 21 osobu, od čega 19 navijača gostujućeg kluba. Pre meča, u skopskom naselju Čari izboden je navijač Levskog kada je, kako prenose mediji, grupa navijača bugarskog kluba zalutala u dva automobila.

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.