UEFA demantovala Dance

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 21:48

UEFA demantovala Dance

UEFA je odbacila je tvrdnje iz Danske da su bili pod pritiskom da nastave utakmicu sa Finskom na EURO, nakon što je Kristijan Eriksen kolabirao na terenu.

UEFA je navela da se "prema tom pitanju odnosila s krajnjim poštovanjem prema osetljivoj situaciji i igračima".

Eriksen se u subotu uveče srušio na teren u završnici prvog poluvremena utakmice protiv Finske, pomoć mu je ukazana na terenu, stalo mu je srce, a lekari su ga reanimirali defibrilatorom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
UEFA je tada saopštila da je utakmica suspendovana, a zatim je navela da će se meč nastaviti posle pauze od 90 minuta "posle zahteva igrača obe ekipe".

Međutim, nekadašnji golman danske reprezentacije Peter Šmajhel, otac sadašnjeg reprezentativca Kaspera Šmajhela, rekao je britanskim medijima da danski igrači nisu želeli da nastave utakmicu ali da nisu imali izbora, pošto je jedna od mogućnosti bila da ekipa izgubi službenim rezultatom 0:3.

UEFA je navela da je "igračima potrebno 48 sati odmora izmedju dve utakmice, čime su eliminisane druge opcije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.