UEFA ŽESTOKO KAZNILA ZVEZDU: Bez prisustva navijača na evropskim utakmicama - i ceh od 30.000 evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 16:06

UEFA ŽESTOKO KAZNILA ZVEZDU: Bez prisustva navijača na evropskim utakmicama - i ceh od 30.000 evra!

Rigorozno, nema šta.

Osim dobrog fudbala, čitiri gola i hrabrog srca fudbalera Crvene zvezde na meču sa italijanskim velikanom Milanom u prvom kolu nokaut faze Lige Evrope, odigrao se i nemio događaj na tribinama. Naime, jedan od pristalica crveno-belog tima vređao je napadača Rosonera, čuvenog švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića. Tim povodom se oglasila i UEFA koja je donela konačnu odluku o tom slučaju.

Naime, kako su izložili delegati UEFA, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to bio jedini incident, oni su uočili su još neke nedostatke u organizaciji tog susreta, pa je odluka ta da će Crvena zvezda naredne kvalifikacije za evropska takmičenja početi pred praznim tribinama, prenosi Mozzart sport.

Evropska kuća fudbala je naime kaznila Zvezdu sa dve domaće utakmice bez prisustva navijača, s tim da je ova druga uslovna, ako bi se nemio događaj ponovio u narednih godinu dana.

Zvezda danas (18.00) čeka Cedevitu Olimpiju u jednom od najvažnijih mečeva u borbi za prvo mesto u ABA ligi pred plej-of. Kvota na keca je 1,55, dok je dvojka 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cedevita Olimpija.

Osnov za kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača. Pod taj termin “rasističko ponašanje“ UEFA svrstava i uvrede na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Na toj narednoj utakmici Zvezda će morati da igra sa parolom “#NoToRacism“ (Ne rasizmu).

Dalje, zbog “provokativne poruke uvredljive sadržine“ moraće da plati i novčanu globu od 25.000 evra, a još 5.000 će proslediti na račun UEFA zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa.

Posledica toga što su na utakmici prekršena pravila o prisustvu navijača, što se nije poštovala socijalna distanca i što nisu bili primenjeni svi higijenski propisi.

Pomenutih 30.000 evra Zvezda će morati da plati u narednih 90 dana.

Kako se dalje navodi, uslovna kazna važi do 13. aprila 2022.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Najlin Ešli, devojka košarkaša Krisa Hamfrisa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UEFA kaznila Zvezdu zbog Ibrahimovića

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Evropska fudbalska unija odredila je kaznu Crvenoj zvezdi zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića u utakmici protiv Milana u okviru Lige Evrope...UEFA je odlučila da Zvezda prvu sledeću evropsku utakmicu igra bez prisustva publike, a uz to će morati da plati 30.000 evra...Takođe, preko tribine će morati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.