U tome je ključ: Kako su Lejkersi nadmudrili Voriorse?; Istorijski meč Lebrona Džejmsa

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 20:14

U tome je ključ: Kako su Lejkersi nadmudrili Voriorse?; Istorijski meč Lebrona Džejmsa

Los Anđeles Lejkersi vode sa 2-1 u seriji protiv Golden Stejt Voriorsa u polufinalu Zapada.

Istorijska utakmica Lebrona Džejmsa – po prvi put u karijeri nije uputio nijedan šut u prvoj četvrtini, a sve je počelo serijom 11:0 u režiji Dianđela Rasela.

Rasel je "zapalio" Lejkerse, a vatra je brzo prešla na Entonija Dejvisa, pa ipak Voriorsi stižu do 30:23 na kraju prve četvrtine.

Lebron Džejms je prvi šut na koš Voriorsa uputio tek sredinom druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četvrtine, i promašio ga je, da bi Mozes Mudi na drugoj strani pogodio za 40:29 i uvećao vođstvo gostiju.

Prvi poeni Lebrona Džejmsa bili su u kontri, kada je do kraja druge četvrtine bilo 06:32, kada je fauliran i pogodio dva slobodna bacanja, smanjio zaostatak Lejkersa na 5 poena, a onda je zajedno sa Rivsom i Dejvisom doneo 59:48 na kraju prvog poluvremena, iako su u jednom momentu imali -11.

Sve je bilo "nacrtano" za pobedu Lejkersa, Voriorsi su prišli na devet poena i preko toga nisu mogli, pa je jasno da prednost nije ni menjala vlasnika do kraja večeri i Lejkersi rezultatom 127:97 odnose pobedu u utakmici broj tri.

Ključ ove utakmice leži u slobodnim bacanjima gde su Los Anđeles Lejkersi bili najdominantniji, a Voriorsi najranjiviji. Na poluvremenu su oba tima imala po 18 koševa iz igre i po osam trojki, a Lejkersi su imali 11 poena prednosti, kako?

Slobodna bacanja. 15 od 21 Lejkersa i samo 4 od 6 Voriorsa... Četvrta četvrtina je počela, a oba tima su pogodila po 26 puta iz igre i po 10 trojki, dok je Golden Stejt imao 17 izgubljenih lopti, Lejkersi 10 uz čak 11 ofanzivnih skokova. Lejkersi su imali 24/33 sa linije za slobodna bacanja, a Voriorsi 6/8, pa je razlika očigledna.

Lejkersi su na kraju meča imali 16 poena više od Voriorsa sa linije za slobodna bacanja, a u prvoj utakmici su imali 25 u odnosu na 5, dok su u drugoj oba tima imala po 10 bacanja.

Ovo je prvi plej-if u istoriji košarke gde tim koji najbolje izvodi slobodna bacanja igra protiv tima koji to radi najlošije u celoj ligi i upravo je to prednost koju Darvin Hem pokušava da iskoristi.

To radi tokom čitave sezone, pogotovo kada su povređeni bili Lebron Džejms i Entoni Dejvis... Obratite pažnju na ovaj podatak: Lejkersi su u odnosu na protivnike imali +372 sa linije za slobodna bacanja ove sezone.

Vorirosi su imali -275 poena sa linije penala u odnosu na protivnike...

Darvin Hem je bio asistent Majka Badenholzera u Milvoki Baksima, kada su eksploatisali odlazak na liniju za slobodna bacanja do maksimuma i na kraju postali NBA šampioni 2021. godine pobedivši Finiks Sanse posle šest utakmica.

Setimo se sezone 2011/12 kada je Majk Braun vodio Lejkerse, a ekipa imala +301 sa linije za slobodna bacanja u odnosu na druge timove i tada je Hem bio jedan od pomoćnih trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.