Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 08:02

U Šapcu završena prva etapa Trke Beograd-Banjaluka

Svečanom ceremonijom otvaranja na Trgu Republike u Beogradu počela je 15. međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka. Na trci nastupa 176 vozača iz 35 zemalja, među kojima su Italijanski Bardijani i Androni Đokatoli, Američki Novo Nordisk, kao i reprezentacija Srbije.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor trke Vladimir Kuvalja su na otvaranju istakli da je to jedan od najvažnijih sportskih događaja jer spaja jedan narod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u dve države i dva bratska grada.

Prva etapa vožena je iz centra Beograda, preko Obrenovca do Šapca.
Bila je to ravničarska, sprinterka etapa, tokom koje smo videli i tri vožena kruga centrom Šapca, a presudnu razliku u finišu etape napravio je Nemac Džastin Volf iz ekipe Bajk Eid.
Trijumfovao je ispred Poljak Patrika Štosa iz ekipe Foster i Italijana Filipa Fjorelija iz čuvenog italijanskog tima Bardijani.
Pobednik prve etape Trke Beograd - Banjaluka Džastin Volf je istakao da je trka bila vrlo brza od početka i vrlo neizvesna u samom finišu etape.
Šabac je ciljem etape obeležio i veliku svečanost, dan grada Šapca. 
Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić je istakao veliko zadovoljstvo i ponos što je sve završeno veoma uspešno i što su na pravi način promovisani i biciklizam i grad Šabac.
Džastin Volf braniće žutu majicu tokom druge etape koja se vozi u petak iz Obrenovca do Bijeljine. Tokom te etape, karavan sa 400 učesnika sa pet kontiennata, prećiće 15. godinu za redom granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za tri godine sva taksi vozila u Beogradu u beloj boji

Izvor: Danas, 23.Apr.2021

Gradsko veće usvojilo je juče Odluku o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu kojom se predviđa da sva taksi vozila koja rade na teritoriji grada Beograda budu u obaveznoj beloj boji, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.