U ŠKOTSKOJ NIŠTA NOVO: Seltik po 53. put postao šampion

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 18:24

U ŠKOTSKOJ NIŠTA NOVO: Seltik po 53. put postao šampion

Kelti dominiraju.

Fudbaleri Seltika postali su po 53. put šampioni Škotske.

Zeleno-beli su u 34. kolu škotskog Premijeršipa savladali Harts u gostima sa 2:0 i četiri kola pre kraja postali prvaci.

Tim iz Glazgova je tako nastavio dominaciju u domaćim okvirima, pošto su došli do 11 titule u poslednjih 12 godina. Takođe, Seltik je ove sezone već došao do trofeja Liga Kupa, a trećeg juna će imati priliku da osvoji i treću titulu u sezoni kada igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << finale škotskog kupa protiv drugoligaša Invernesa.

I pored velike dominacije u poslednjoj deceniji Seltik još uvek nije najtrofejniji klub Škotske, pošto Rendžers ima 55 titula u svojim vitrinama.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Seltik je šampion Škotske

Izvor: B92, 07.Maj.2023

Fudbaleri Seltika odbranili su šampionsku titulu pošto su u Edinburgu na gostujućem terenu pobedili Harts sa 2:0, u utakmici 34. kola škotskog prvenstva...Seltik je poveo golom koji je Kjogo Furuhaši postigao u 67. minutu, a pobedu je obezbedio Hjon-gju O pogotkom u 80. minutu...Harts je od 45....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.