U SANU izabrano 14, a ne 35 novih članova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SANU izabrano 14, a ne 35 novih članova

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) objavila je juče precizne podatke o izborima za redovne, dopisne i inostrane članove SANU, koji su održani 5. novembra, a nakon kojih su se u medijima pojavili netačni podaci.

Ukupno je primljeno 14 novih članova SANU u sastav dopisnih članova. Iz redova dopisnih članova u sastav redovnih članova izabrano je 15 akademika, saopštila je SANU.

U medijima je bilo objavljeno da je primljeno 35 novih članova, što nije tačno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Primljeno je samo 14 novih, u sastav dopisnih članova. Redovni članovi su izabrani iz redova dopisnih članova, koji se već nalaze u sastavu SANU i ulaze u ukupan broj. Izabrani inostrani članovi imaju samo počasnu titulu, objašnjava SANU.

U prethodnom periodu, između dva izborna ciklusa, preminulo je 17 članova. Akademija trenutno ima 109 redovnih i 38 dopisnih članova, ukupno 147 članova, tri manje nego 2012. godine kada su održani prethodni izbori, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.