SANU objavila podatke o novim članovima

Izvor: RTS, 09.Nov.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SANU objavila podatke o novim članovima

Srpska akademija nauka i umetnosti objavila je precizne podatke o izborima za redovne, dopisne i inostrane članove SANU, koji su održani 5. novembra, a nakon kojih su se u medijima pojavili netačni podaci.
Ukupno je primljeno 14 novih članova SANU u sastav dopisnih članova. Iz redova dopisnih članova u sastav redovnih članova izabrano je 15 akademika, saopštila je SANU.
U medijima je bilo objavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je primljeno 35 novih članova, što nije tačno.
Primljeno je samo 14 novih, u sastav dopisnih članova. Redovni članovi su izabrani iz redova dopisnih članova, koji se već nalaze u sastavu SANU i ulaze u ukupan broj. Izabrani inostrani članovi imaju samo počasnu titulu, objašnjava SANU.
U prethodnom periodu, između dva izborna ciklusa, preminulo je 17 članova.
Akademija trenutno ima 109 redovnih i 38 dopisnih članova, ukupno 147 članova, tri manje nego 2012. godine kada su održani prethodni izbori, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanu: Primljeno 14 akademika

Izvor: Studio B, 09.Nov.2015

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) saopštila je danas da je na izbornoj skupštini primljeno 14 novih akademika u sastav dopisnih članova, dok je iz redovnih dopisnih članova u sastav redovnih primljeno 15 akademika...U prethodnom periodu između dva izborna ciklusa preminulo je 17 članova....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.