U MUZEJU PRIMENJENE UMETNOSTI U BEOGRADU: Svečano otvaranje izložbe posvećene Siniši Mihajloviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 12:17

U MUZEJU PRIMENJENE UMETNOSTI U BEOGRADU: Svečano otvaranje izložbe posvećene Siniši Mihajloviću

Tema je posvećena ličnim karakteristikama u javnoj kulturi i javnom životu Srbije i Italije.

U četvrtak, 6. jula, u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, biće svečano otvorena izložba posvećena legendarnom srpskom i jugoslovenskom fudbaleru Siniši Mihajloviću i Italijanu Paolu Rosiju, osvajaču svetske titule 1982. godine.

Svečano otvatanju će prisustvovati direktorka MPU Biljana Jotić, ministarka kulture Maja Gojković, ambasador Italije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Beogradu Luka Gori, članovi porodica Rosi i Mihajlović (Federika Kapeleti Rosi i Dražen Mihajlović) i predsednik Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberto Ćinkote.

Izložba će se prostirati iz Glavne galerije, galerije Anastas i Galerije mladih, organizovano u delovima posvećenim Rosiju, Mihajloviću, međunarodnom i jugoslovenskom sportu i običnom životu.

Publika će moći da pogleda izložbu do 3. avgusta, besplatno od utorka do subote od 11 do 19 časova i u nedelju od 11 do 18 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.