U Barsi svesni: Realove kontre su najbolje na svetu

Izvor: Blic, 27.Feb.2013, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Barsi svesni: Realove kontre su najbolje na svetu

Težak udarac doživela je Barselone u polufinalu Kupa kralja, jer je posle 1:1 u Madridu nokautirana od Real Madrida sa 3:1 na svom Nou Kampu, pa je domaćoj ekipi ostalo samo da čestita večitom rivalu na sjajno odrađenom poslu u revanšu.

Kristijano Ronaldo je jedan gol postigao u ranoj fazi utakmice, drugi u drugom poluvremenu, a kada je i defanzivac Varan ponovo bio koban za Barsu, bilo je jasno da se posle 0:3 na semaforu domaćin neće vratiti u život.

Brojke
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Osim debija u Portu (2002/2003), Murinjo nikada nije imao sezonu u kojoj nije osvojio bar jedan trofej Barsina odbrana nije kao nekada: u poslednjih pet sezona, razunajući sva takmičenja, primala je redom 55 golova (sezona 2008/2009), zatim 39, pa opet 39, pa 48 prošle, a čak 47 ove sezone koja je tek "prevalila" polovinu

Odlazak trenera Gvardiole isprva se nije toliko osetio u igri Barse, koja je u prvenstvu izgradila veliku prednost u odnosu na Real a onda, privremeno, ostala bez novog trenera, Viljanove, koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Njegov pomoćnik Đordi Roura nije bio dovoljno kvalitetan takmac u odmeravanju fudbalskog znanja sa Žozeom Murinjom. Bar ovoga puta.

"U fudbalu ne možete uvek da kontrolište stvari. To je igra grešaka. Real je jedan od najboljih timova na svetu kada su u pitanju kontranapadi. Znali smo to, probali smo da ih kontrolišemo, ali nam je nedostaja mudrost. A ona je od Madriđana stvorila veliki tim", rekao Roura.

On je dodao da ekipu čekaju nova iskušenja, ništa manja od ovog poslednjeg.

"U prvenstvu nam ide dobro, ali ništa još nismo osvojili. Teško je svariti ovakav poraz, no novi izazovi su pred nama. Prebrodićemo ovo i okrenuti se svojim pravim prioritetima, tituli u domaćem prvenstvu i borbi u Ligi šampiona", nagovestio je Viljanovin pomoćnik da uskoro sledi novi zadatak za Barsu: nadoknaditi dva gola "minusa" protiv Milana u elitnom evropskom klupskom nadmetanju.

No, pre toga, na programu je još jedan "el klasiko". I to već ove subote, u Madridu. Ipak, imajući u vidu da Barselona ima 16 bodova prednosti na tabeli, a da je odmah posle derbija čeka ključni meč sa roso-nerima, dok Real gostuje Junajtedu posle 1:1 u španskoj prestonici, čini se da će subotnji duel (16 časova) proteći bez mnogih zvezda. Uzbuđenja, svakako, neće izostati.

Povezane vesti: Del Boske: Klasiko je dobra reklama za španski fudbal, ali ima i drugih timova Zakazan novi "el klasiko", Barsa i Real u pet dana igraju dva derbija Varan: Ostvario sam san, dao gol Barsi, ali još ne verujem da sam to učinio Ćavi: Dozvolili smo Realu da se izvuče Ćavi: U sredu ne smemo da potcenimo Real, opasan je to tim

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.