REAL U FINALU: Madriđani ponizili Barsu na Nou kampu!

Izvor: Kurir, 26.Feb.2013, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REAL U FINALU: Madriđani ponizili Barsu na Nou kampu!

Kraljevski klub je izborio plasman u finale Kupa kralja, tako što je na Nou kampu deklasirala Barselonu

BARSELONA - Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Kupa kralja, oni su u revanš meču ubedljivo savladali Barselonu na Nou kampu rezultatom 3:1.

Nakon remija u Madridu (1:1), fudbaleri Barselone su na papiru bili favoriti pred start revanš meča. Međutim, na terenu je bila druga priča.

Sjajni Kristijano Ronaldo bio je strelac dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pogotka za svoj tim. Tako je na pet duela u nizu, koji su odigrani na Nou kampu, postigao čak šest golova.

Sa druge strane, najveća zvezda Barselone i zvanično najbolji fudbaler na planeti Lionel Mesi, bio je praktično "nevidljiv" na ovom meču. Nakon loše partije u Milanu i sada u velikom derbiju, može se reći da je Argentinac zapao u krizu.

Real je poveo u 13. minutu golom Ronalda iz penala koji je Portugalac i iznudio. Ronaldo je bio strelac i drugog gola u 57. minutu, mladi defanzivac Varan je glavom u 68. minutu dao treći gol za ’kraljevski’ klub, a počasni pogodak za Barsu postigao je Đordi Alba u finišu meča.

Tok meča:

Prvu priliku na utamici imao je najbolji fudbaler na planeti - Lionel Mesi. Pedro je prosledio loptu do Argentinca, koji je uputio udarac sa ivice peterca međutim lopta je prošla pored stative.

U 13. minutu Ronaldo je sjajno prošao po strani, izbacio Pikea, koji je u pokušaju da zaustavi Portugalca skrivio jedanaesterac. Kristijano je uzeo loptu, i sigurnim udarcem u levi ugao doneo prednost svom timu (0:1). To je pet gol u nizu koji je fenomenalni Portugalac postigao na Nou kampu.

Samo dva minuta kasnije fudbaleri Reala su tražili novi jedanaesterac, jer je navodno Pujola lopta u kaznenom prostoru pogodila u ruku. Međutim, sudija je nastavio igru.

U 35. minutu novi protesti ali sa druge strane terena. Pedro je pao nakon duela sa Ćabi Alonsom, ali ništa od penala.

U finišu poluvremena domaći tim je mogao do izjednačenja. Mesi je izveo slobodan udarac, međutim, lopta je prošla tik pored desne stative Lopeza.

Nakon petnaestak minuta igre u nastavku, Real uspeva da duplira prednost (2:0). Kedira je sjajno uposlio Di Mariju, koji odličnom fintom baca na zemlju Karlosa Pujola, ulazi u odličnu šansu, šutira, ali Pinto uspeva da odbrani udarac. Na nesreću domaćih navijača, Kristijano Ronaldo je bio na pravom mestu i nakon odbitka šalje loptu u mrežu Barselone!

http://www.youtube.com/watch?v=kTHO4yunbIc

Desetak minuta kasnije, Mesut Ozil je odlično izveo korner. Defanzivac Reala Varan je sjajno skočio i snažno udario loptu koja je od prečke završila u mreži Barselone. Navijači na Nou kampu su u šoku, Real vodi čak 3:0.

http://www.youtube.com/watch?v=XCi8eelmEEg

U 90. minutu Barselona je uspela da postigne počasni gol. Inijesta je u svom stilu ubacio loptu u šesnaesterac, a Alba je 'iz prve' plasirao loptu pored golmana Reala za konačnih 3:1.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

KK: Ronaldo pokorio Nou Kamp

Izvor: B92, 26.Feb.2013

Fudbaleri Barselone i Real Madrida igraju revanš polufinala Kupa Kralja na Nou Kampu. Trenutni rezultat je 3:1 za Real...U prvom meču, pre mesec dana na stadionu "Santijago Bernabeu" rezultat je bio 1:1. U drugom polufinalu u sredu se sastaju Atletiko i Sevilja u Andaluziji, prvi meč Madriđani su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.