Utorak, 26.02.2013.

20:55

KK: Ronaldo pokorio Nou Kamp

Fudbaleri Reala plasirali su se u finale Kupa Kralja, pošto su u revanšu polufinala pobedili Barselonu na Nou Kampu sa 3:1, posle remija 1:1 u Madridu.

Izvor: SO

Default images

Real je poveo u 13. minutu golom Ronalda iz penala koji je upravo Portugalac i iznudio. Prednost je takođe duplirao Ronaldo u 57. minutu posle brze kontre Reala, mladi Varan je glavom u 68. minutu dao treći gol za ’kraljevski’ klub, a počasni gol za Barselonu postigao je Đordi Alba na minut do kraja.

Real Madrid više od decenije nije slavio sa dva gola razlike na Nou Kampu, poslednji put to se dogodilo u aprilu 2002. godine.

Ovoga puta ’kraljevski’ klub je odigrao maksimalno koncentrisano u odbrani, a Barselona je, slično kao u meču sa Milanom, bila bezidejna i nije mogla da nađe put do gola rivala.

Real se oslonio na kontre i to se isplatilo – prva dva gola ekipa Žozea Murinja postigla je zahvaljujući munjevitom prelazu iz odbrane u napad, a već posle drugog gola znalo se da će Real proći u finale Kupa Kralja.

U drugom polufinalu u sredu se sastaju Atletiko i Sevilja u Andaluziji, prvi meč Madriđani su rešili u svoju korist 2:1.

Barselona – Real Madrid 1:3 (0:1)
Alba 89 - Ronaldo 13 (pen), 57, Varan 68

Barselona (4-3-3): Pinto – Alveš, Alba, Pike, Pujol – Šavi, Buskets, Fabregas – Pedro (Teljo 71), Inijesa, Mesi.
Real Madrid (4-2-3-1): Lopes – Arbeloa, Koentrao, Ramos, Varan – Alonso (Esijen 84'), Kedira – Di Marija, Ronaldo, Ozil (Pepe 78) – Iguain (Kaljehon 70).

Tekstualni prenos meča:

2. min. Prva velika šansa za Barsu. Pedro je ubacio loptu sa desne strane, Mesi je pored Ramosa primio loptu iskosa na petercu, ali je šutirao pored dalje stative Lopesovog gola.

4. min. Pujol je loše zahvatio loptu posle dobro centaršuta sa desne strane. Barsa bolja na početku meča.

7. min. Solidan udarac Fabregasa, ali Lopes hvata loptu.

Trivia Leo Mesi danas igra 24. ’el klasiko’, čime se izjednačio sa Robertom Karlosom na listi stranaca sa najviše nastupa u derbijima. Sledi Figo sa 23, Vilavrede sa 22, a po 19 imaju Laudrup, Šuster i Dani Alveš.
Beta
13. min. GOL! Barsa je bila bolja, Real je jedva prešao centar u nekoliko navrata, ali je došao do vođstva. Munjevita kontra Reala i Pike je oborio Kristijana Ronalda. Portugalac se oglušio o nepisano fudbalsko pravilo, šutirao je penal koji je iznudio i pogodio je - donji desni ugao Pintovog gola za 1:0.

Trivia Poslednji penal koji je sviran za Real na stadionu Kamp Nou dogodio se pre šest godina (Van Nistelroj je dao gol 10. marta 2007. godine).



15. min. Fabregas je pao u šesnaestercu, ali sudija Maljenko ovoga puta nije svirao penal.

23. min. Barsa ima inicijativu, ali ne stvara šanse. Sa druge strane, Ronaldo se osilio, dva puta je probao sa distance, ali bez uspeha.

27. min. Inijesta šutira sa ivice kaznenog prostora, ali pored gola. Barsa se muči da stvori pravu priliku, tako je bilo i protiv Milana.

Trivia Golom koji je dao u 13. minutu Kristijano Ronaldo se izjednačio na trećem mestu sa Puškašom po broj golova u gostima na mečevima Barselone i Reala. Ispred su Mesi sa osam i Hento sa 11 golova.
31. min. Real traži novi penal, signalizirali su da je Pujola pogodila lopta u ruku, ali ovoga puta Maljenko nije pokazao na belu tačku.

35. min. Novi protesti za penal, ovoga puta Barseloninih fudbalera. Pedro je pao posle duela sa Šabi Alonsom, ali ponovo nema penala.

Trivia Šavi igra svoj 37. 'el klasiko', čime se izjednačio sa legendama Reala Raulom Gonsalesom i Fernandom Jerom. Manolo Sančes ima 43 nastupa, a Pako Hento 42.

39. min. Malo je nedostajalo da Barselona izjednači - Mesi je izveo slobodni udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta je završila malo pored desne stative Lopesovog gola.

41. min. Pujol je dobio žuti karton, čime je izbio na drugo mesto večne liste u derbijima Barselona – Real. Ispred njega je jedino Jero sa 20 žutih kartona.

Trivia Undijano Maljenko prvi je sudija u istoriji koji je dosudio dva penala za Real Madrid na Nou Kampu.
Beta
45. min. Alba je ostao da leži posle duela sa Arbeloom, ali nastaviće meč. Do kraja poluvremena nije bilo prilika za gol, mada je Real dva puta mogao da iznenadi iz kontre. Na poluvremenu 1:0 za Real.

Trivia U 13. minutu Ronaldo je dao svoj šesti uzastopni gol na gostovanjima na Nou Kampu.

46. min. Na zagrevanje je otišao David Vilja, a to su aplauzom pozdravili navijači Barselone.

50. min. Prva šansa u drugom poluvremenu, Koentrao je šutirao iskosa sa leve strane, ali suviše slabo i Pinto je uhvatio loptu.

Trivia U pet od šest mečeva u ovom mesecu Barselona je gubila sa 1:0. 52. min. Buskets snažno šutira sa dvadesetak metara, brani Lopes, a Arbeloa ispred Fabregasa šalje loptu u korner.

57. min. GOL! Činilo se da Katalonci polako pojačavaju pritisak, ali usledio je novi nokdaun u vidu još jedne kontre Reala. Posle dubinske lopte Di Marija je maestralno prevario Pujola i šutirao; Pinto je odbranio, ali lopta se odbila do Ronalda, koji je prima na grudi i levom nogom plasira u gol. Barsi sada treba tri gola kako bi prošla u finale.



Trivia Ronaldo je prvi igrač u istoriji ’el klasika’ koji je na dva uzastopna gostovanja dao dva gola.

68. min. GOL! Drugi gol šokirao je igrače Barselone, koji nisu uspevali da povežu redove i da organizovano napadnu. Onda je usledio nokaut – Ozil je izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku bio je 19-godišnji Rafael Varan i glavom je poslao loptu pod prečku za 3:0.

69. min. Mladi Varan pohrlio je u zagrljaj treneru Žozeu Murinju posle postignutog gola. Francuski štoper jedan je od ljubimaca 'Posebnog'.



70. min. Prva izmena na meču, nećete verovati, pravi je Murinjo - Kaljehon umesto Iguaina. Roura je malo zakasnio, minut kasnije uvodi Telja umesto Pedra. O čemu li sada razmišlja Tito Vilanova? Trivia Real Madrid je samo jednom u istoriji slavio na Nou Kampu sa tri i više golova razlike, bilo je to 27. januara 1963. godine (5:1).

80. min. Tempo igre je pao, izmene se ređaju, fudbalerima oba tima jasno je da je sve gotovo i da Real ide u finale.

83. min. Umalo da Ronaldo postigne het-trik, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane odbranio Pinto.

85. min. Taman što smo konstatovali da je sve mirno, evo i prvih varnica, i to kad im vreme nije. U glavnoj ulazi je Pepe, koji je u svom maniru ušao u žestok duel sa dvojicom Barsinih fudbalera. Potom je pokušao i da odglumi da je dobio udarac u lice, ali je uvideo besmislenost tog pokušaja, pridigao se i otišao na svoju polovinu terena.

Trivia Barselona je poslednji put na Nou Kampu izgubila sa tri gola razlike još pre deset godina – u decembru 2002. godine Sevilja je slavila sa 3:0.

89. min. GOL! Goranavedeni podatak izgleda ostaje aktuelan jer je Barselona uspela da postigne počasni gol. Inijesta je u svom maniru prebacio loptu u šesnaesterac, a Alba je 'iz prve' plasirao loptu pored Lopesa za 3:1.



Trivia Ovo je 12. uzastopni ’el klasiko’ na kojem je Barselona postigla barem jedan gol. Rekord je 13. u nizu u periodu od 1946. do 1952. godine.

93. min. Kraj utakmice, Real je u finalu Kupa Kralja!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: