Tur dFrans u znaku Danske

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 19:45

Tur d'Frans u znaku Danske

Danski biciklista Mads Pedersen pobednik je osme etape Tur d'Fransa, koja je u dužini od 201 kilometar vožena od Liburna do Limoža.

Danac je do trijumfa stigao rezultatom četiri sata, 12 minuta i 36 sekundi.

Pedersen je pobedio u završnom sprintu, a iza sebe je ostavio dva Belgijanca Jaspera Filipsena i Vauta Van Arta.

Jedan od najboljih sprintera svih vremena Mark Kavendiš završio je svoje učešće na ovogodišnjem Tur d’Fransu tokom osme etape, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle udesa koji je doživeo.

Na taj način, Britanac ostaje bez šanse da postavi novi rekord po broju etapnih pobeda na Turu, pošto trenutno taj rekord deli sa Edijem Merksom, a obojica imaju po 34 trijumfa.

U generalnom plasmanu vodi prošlogodišnji pobednik Tur d'Fransa Danac Jonas Vingegor sa ukupnim vremenom 34 sati, devet minuta i 38 sekundi, drugi je Slovenac Tadej Pogačar sa 25 sekundi zaostatka, a treći je Australijanac Džej Hindli sa jednim minutom i 34 sekunde zaostatka.

Naredna etapa vozi se sutra od Sen Leonar-de-Nobla do Poj de Doma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TUR D'FRANS: Pedersen prvi prošao kroz cilj u Limožu, Kevendiš odustao

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023

Žutu majicu čuva Danac Vinjegor...Danski biciklista Mads Pedersen vozač ekipe Trek Lidla pobednik je osme etape povogodišnjeg Tur De Fransa vožene od Liburna od Limoža u dužini od 210 kilometara...Danac je stigao do trijumfa sa vremenom od četiri sata, 12 minuta i 36 sekundi, izdržavši napade...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.