TUR DFRANS: Pedersen prvi prošao kroz cilj u Limožu, Kevendiš odustao

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 19:52

TUR D'FRANS: Pedersen prvi prošao kroz cilj u Limožu, Kevendiš odustao

Žutu majicu čuva Danac Vinjegor.

Danski biciklista Mads Pedersen vozač ekipe Trek Lidla pobednik je osme etape povogodišnjeg Tur De Fransa vožene od Liburna od Limoža u dužini od 210 kilometara.

Danac je stigao do trijumfa sa vremenom od četiri sata, 12 minuta i 36 sekundi, izdržavši napade Jaspera Filipsena u Vuta Van Aerta u finišu, koji su bili primorani da mu gledaju u leđa.

Jonas Vinjegor je zadržao prednost u generalnom plasmanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je Sajmon Jejts pao za dva mesta nakon udesa pet kilometara pre kraja etape, tako da je sada na šestoj poziciji. Iza Vinjegora je kao drugi plasiran njegov najveći rival Slovenac Tadej Pogačar, sa zaostatkom od 25 sekundi.

Ovu etapu obeležilo je  Mark Kavendiš koji završio je svoje učešće na ovogodišnjem Tur d’Fransu posle udesa koji je doživeo.

Na taj način, Britanac, inače jedan od najbolji sprintera svih vremena, ostao je bez šanse da postavi novi rekord po broju etapnih pobeda na najvećoj trci na svetu, pošto ga trenutno deli sa legendarnim Edijem Merksom, pošto obojica imaju po 34 trijumfa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vuds pobednik devete etape Tur d'Fransa

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 19:00

Kanadski biciklista Majkl Vuds pobednik je devete etape Tur d'Fransa, koja je u dužini od 182,4 kilometra vožena od Sen Leonar-de-Nobla do Poj de Doma...Kanađanin je do trijumfa stigao rezultatom četiri sata, 19 minuta i 41 sekundom...Drugi kroz cilj je prošao Francuz Pjer Latur sa 28 sekundi zaostatka,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.