Tuhel prevario Karleta - specijalna formacija Dortmunda zbunila mašinu! Senzacionalni Lajpcig ostao lider Bundeslige (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuhel prevario Karleta - specijalna formacija Dortmunda zbunila mašinu! Senzacionalni Lajpcig ostao lider Bundeslige (VIDEO)

Junak derbija je Pjer Emerik Obamejan

Bajern je pao u Dortmundu! Tomas Tuhel taktički je potpuno nadmudrio Karla Ančelotija i naneo mu prvi poraz u Bundesligi! U najvećem derbiju nemačkog fudbala: Borusija - Bajern 1:0; Junak: Pjer Emerik Obamejan. Slaviće će noćas ceo Dortmund, ali slaviće i Lajpcig koji ostaje senzacionalno prvi posle prve trećine šampionata.

Koliko god dobri poznavao ci nemačkog fudbala i zaljubljenici u lik i delo Karla Ančelotija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << govorili da Karleto nije došao u Minhen kako bi osvajao domaće trofeje, već kako bi Bajernu doneo evropsku titulu, danas, ali i narednih dana moraće malo da zaćute i priznaju da će dok ne učini nešto vredno pomena, ovaj poraz na Vestfalenu biti ono što je obeležava dosadašnji rad italijanskog stručnjaka u Bavarskoj.

Remiji sa Kelnom ili Hofenhajmom mogu da se zaborave, ali neuspeh u derbiju koji je poslednjih godina izrastao verovatno u najveći u tom delu Evrope, ostaće kao živa rana prvog dela sezone. Zbog toga nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko prvih šest Karletovih meseci na klupi Bajerna narednih dana bude pod posebnom lupom.

Ono što navijače nemačkog šampiona posebno treba da zabrine jeste činjenica da je Tuhel "pročitao" Bajern dosta lako. Ili ako hoćete, "prepisao" ono što je pred reprezentativnu pauzu uradio Julijan Nagelsman sa svojim Hofenhajmom u Minhenu, kada je izvukao 1:1. Dortmund je prvi put ove sezone zaigrao sa trojicom štopera i još dva beka, pa je Tuhel u navali dodao i "šestog defazivca", pošto je uz Obamejana zaigrao Adrijen Ramos. Momak iz Kolumbije kidisao svih 90 minuta na zadnju liniju Bajerna i onemogućio napade iz zadnje linije, što je značajno olakšalo posao odbrani Borusije, a opet, ni Humels ni Boateng zbog njega nisu smeli tako često da se odvaže i krenu napred.

BUNDESLIGA - 11. KOLO

Petak:

Leverkuzen - Lajpcig 2:3 (2:1)

/Kampl 2, Brant 45+2 - Baumgartlinger 4ag, Forsberg 67, Orban 81/

Subota:

Menhengladbah - Keln 1:2 (1:0)

/Štindl 31 - Modest 60, Rise 90+1/

Majnc - Frajburg 4:2 (2:0)

/Bungert 15, Mali 21pen, Bel 83, Onišivo 90+5 - Grifo 68, Petersen 86/

Volfzburg - Šalke 0:1 (0:0)

/Gorecka 81/

Augzburg - Herta 0:0

Darmštat - Ingolštat 0:1 (0:0)

/Hartman 68/

Dortmund - Bajern 1:0 (1:0)

/Obamejan 11/

Nedelja:

15.30: Hofenhajm - Hamburger

17.30: Verder - Ajntraht

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

BUNDESLIGA: Dortmundu pripao veliki derbi nemačkog fudbala (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 19.Nov.2016

Nemački šampion Bajern Minhen pretrpeo je još jedan neuspeh u domaćem prvenstvu, ovog puta u Dortmund protiv najvećeg rivala u borbi za titulu. Borusija je ostvarila pobedu od 1:0, a junak meča bio je Pjer Emerik Obamejang.. Jedini pogodak viđen je već u 11. minutu, kada je Gece uputio loptu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.