Episkop Irinej: Bogoslovlje Justina Ćeliskog jedan od najvećih bisera pravoslavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2024, 22:09

Episkop Irinej: Bogoslovlje Justina Ćeliskog jedan od najvećih bisera pravoslavlja

Episkop bački i novosadski Irinej izjavio je večeras da je Justin Ćelijski bio izuzetan teolog i da je njegovo bogoslovlje jedan od najvećih pravoslavnih bisera bogoslovlja.
Govoreći na svečanoj akademiji povodom 130 godina od rođenja, 45 godina od upokojenja i 10 godina od prenosa moštiju Prepodobnog oca Justina Ćelijskog, kojoj je prisustvovao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, Irinej se prisetio vremena koje je proveo sa njim kao mladi student teologije u manastiru Ćelije.
Istakao je da je njegov prvi utisak o Justinu nezaboravan i da je bio izuzetan čovek koga je krasila vulkanska energija, ali i izuzetna blagost.
"S jedne strane, radilo se o vulkanskoj ličnosti, koji je bio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.