Trka za VN Mađarske u kalendaru Formule 1 do 2032. godine

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 18:56

Trka za VN Mađarske u kalendaru Formule 1 do 2032. godine

Trka za Veliku nagradu Mađarske biće u kalendaru Formule 1 do 2032. godine, saopštili su organizatori.

Ugovor je produžen na još pet godina, pošto je stari isticao 2027. godine, navodi se na sajtu takmičenja.

Novi sporazum je usledio posle najave da će narednih godina biti renoviranja na Hungaroringu, uključujući i novu zgradu i glavnu tribinu.

Staza dužine 4,38 kilometara, smeštena je na 20 kilometara od Budimpešte, a trka je u kalendaru od 1986. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

"Sjajna je vest da je ugovor produžen na još pet godina. To je posebna staza pored neverovatnog grada Budimpešte i jedna od onih kojima se vozači i navijači raduju", rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.

On je dodao da je dobro videti veliku posvećenost organizatora i planove za nove objekte i naveo da je važno nastaviti tu praksu kako bi trke bile sve bolje.

Mnoge legende pobeđivale su na Hungaroringu, među kojima Ajrton Sena i Mihael Šumaher, kao i Luis Hamilton, koji je rekorder sa osam pobeda.

Trka za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju od 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.