Izvor: RTS, 25.Feb.2022, 23:10

Trijumf Panatinaikosa, crveno-beli u finišu pali u Atini

Košarkaši Crvene zevzde poraženi su u 27. kolu Evrolige od ekipe Panatinaikosa rezultatom 79:73.
Crvena zvezda je došla u Atinu posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i trijumf protiv Uniksa u Kazanju u prethodnom evroligaškom kolu. Beogradski tim je bolje otvorio susret ali je, kako je meč odmicao, imao sve više problema da stigne, a posebno da zadrži prednost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U tome je, naposletku, uspeo upravo Panatinaikos, koji je, na neki način, uspeo da se revanpira crveno-belima za veoma ubedljiv poraz u prvom meču.
Na prvi tajm-aut se otišlo sa prednošću Zvezde od 8:2. Posle ovoga domaćin je zaigrao bolje i smanjio pomenutu prednost, ali je potom Luka Mitroivić sa šest vezanih poena vratio osetnije preimućstvo Zvezdi. Na kraju prve deonice, u kojoj je beogradski tim svakako bio sigurniji rival, upravo je prednost i iznosila šest poena (23:17).
Drugi desetominutni period domaći košarkaši rešavaju u svoju korist (25:18), te, shodno tome, na veliki odmor odlaze sa prednošću od jednog poena (42:41). Drugu četvrtinu crveno-beli su otvorili trojkom za najveću prednost (plus devet), ali su nakon toga domaći zaigrali bolje i, postepeno, stigli do preokreta.
Prvu prednost grčki tim imao je na pri rezultatu 32:30. Na kraju, pak, prednost Panaitinaikosu na poluvremenu doneo je Nedović pogotkom sa velike daljine.
 
Trojkom i serijom 6:0 crveno-beli otvaraju treću deonicu. Bez obzira na tajm-aut domaćih, Zvezda nastavlja sa dobrom igrom i stiže do prednosti od devet poena još jednom (55:46).
Međutim, Panatinaikos sada sa svoje strane pravi seriju i dva tima uoči poslednje četvrtine imaju isti broj poena (59:59).
Meč je otišao u neuzvesnu završnicu, a ekipa Dejana Radonjića, pri rezultatu 73:71 za domaćina, nije uspela da iskoristi nekoliko prilika za poravnjanje. Panatinaikos je to bio taj koji je postigao poene za 75:71 i, nakon toga, beogradski tim nije uspeo da se vrati.
Nemanja Nedović je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je više poena od ostalih u Crvenoj zvezdi postigao Aron Vajt, pored čijeg imena stoji 14 poena.
Crvena zvezda je sada na skoru 9-15, dok je atinski tim stigao do sedme pobede, a ima i 17 poraza. 
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOšarkaši Zvezvde izgubili od Panatinaikosa

Izvor: Danas, 25.Feb.2022

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Atini od ekipe Panatinaikosa sa 73:79 (23:17, 18:25, 18:17, 14:20), u meču 27. kola Evrolige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.