Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 12:13

Trener Maribora dao otkaz, fudbaler suspendovan zbog svađe sa navijačima

Ljubičasti u četvrtak (20.15 časova) u derbiju 10. kola Prve lige Slovenije dočekuju Celje bez stratega Simona Rožmana i veziste Andreja Kotnika

Od poslednje četiri titule ubedljivo najtrofejniji slovenački klub Maribor je osvojio samo jednu. Sudeći po rezultatima u poslednje vreme, Ljubičaste čeka i treća uzastopna sušna godina, a sve to je prouzrokovalo ogromno nezadovoljstvo i nervozu unutar i oko kluba. Zato je uoči derbija 10. kola Prve lige Slovenije, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u četvrtak od 20.15 časova na Ljudskom vrtu gostuje Celje, ostavku podneo šef stručnog štaba Simon Rožman.

Rezultati 15-strukog prvaka Slovenije su ove sezone daleko ispod prihvatljivog nivoa. Pogotovo od druge polovine avgusta, pošto je u prethodna četiri kola osvojen samo jedan poen. Rožman je preuzeo odgovornost i još prošlog vikenda ponudio ostavku, a rukovodstvo Maribora je ubedilo bivšeg stratega Rijeke da vodi ekipu i protiv Mure.

20.15: (2,00) Maribor (3,30) Celje (3,60)

U tom meču Ljubičasti su doživeli novi poraz, sa 2:1, iako su prvi poveli. Isključenje Nemanje Mitrovića početkom drugog poluvremena poremetilo je sve planove, a gosti su sva tri poena osvojili pogotkom Gorenca u 88. minutu. Posle toga je i zvanično usvojena Rožmanova ostavka, tako da će ekipu u četvrtak da vodi njegov pomoćnik Radovan Karanović, dok se ne pronađe trajno rešenje.

Vezista Maribora Andrej Kotnik je prošao kroz posebnu vrstu pakla. On je ušao u igru u 73. minutu meča sa Murom umesto našeg Ognjena Mudrinskog i tako je zabeležio svoj prvi prvenstveni nastup ove sezone. Momentalno se 26-godišnji Kotnik našao na udaru navijača Maribora, jer je tokom leta pregovarao transfer u Olimpiju. Umesto podrške sa tribina, dobijao je salve zvižduka kada god bi se našao u prvom planu, a po završetku utakmice je izgubio nerve i dok je izlazio sa terena neprimereno je gestikulirao prema publici.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Sve to su zabeležile kamere, a čelnici kluba su ekspresno reagovali i suspendovali su Kotnika.

Kada je izlazio sa terena, reagovao je neprimereno prema navijačima na istočnoj tribini, što nije u skladu sa vrednostima ljubičastog dresa i klupskog grba. U teškom momentu u kojem se nalazimo očekujemo da apsolutno svi budu uz klub i uz navijače. Onakav potez prema navijačima je potez protiv kluba. Takvo ponašanje je neprihvatljivo, nesportsko i neetičko, tako da će biti sankcionisano. Andrej Kotnik je suspendovan do daljeg, niko nije niti će da bude iznad kluba. Kotnik je izbačen iz prvog tima, uslediće i finansijska kazna“, kazao je sportski direktor Maribora Marko Šuler.

Maribor je peti na tabeli, a Celje je tek sedmo sa tri poena manje od Ljubičastih. Duel šampiona iz 2019. i 2020. godine tako može da se oceni i kao meč za spašavanje sezone, pošto samo bodovi u seriji mogu da omoguće ovim ekipama da se uključe barem u borbu za treću poziciju, koja garantuje kvalifikacije za Ligu konferencije.

Poslednji meč Celje i Maribor su odigrali 18. jula, a tada su Ljubičasti odneli kući bodove posle velikog preokreta. Celje je od 34. minuta povelo sa 2:0, ali je Maribor golovima Gorenaka, Zugelja i Martinovića uspeo da dođe do preokreta i slavi sa 3:2. Prva dva duela u 2021. godini, u februaru i maju, pripali su Celju sa 1:0 i 2:1.

SLOVENIJA 1 – 10. KOLO

Sreda

Radomlje – Bravo 0:2 (0:1)

/Ogrinec 25, 66pen/

Olimpija – Domžale 2:1 (1:1)

/Nukić 15, 86 – Karić 2/

Četvrtak

15.00: (3,60) Tabor Sežana (3,20) Mura (2,05)

17.00: (1,85) Koper (3,35) Aluminij (4,10)

20.15: (2,00) Maribor (3,30) Celje (3,60)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.