Tornton smenio Kraljeve

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tornton smenio Kraljeve

Čelnici San Hoze Šarksa definitivno nisu pogrešili kada su odlučili da pred početak sezone promene kapitena i umesto Patriku Marluu, slovo „C“ prišiju na dres Džoa Torntona. Iako je regularni deo sezone završio „samo“ sa 49 asistencija, što mu se poslednji put dogodilo pre ravno jedne decenije, Tornton je sav kvalitet podredio kolektivu San Hoze Šarksa, koji su uz njegovu pomoć obezbedili plasman u drugu rundu plej – ofa. Predvođeni kapitenom, San Hoze Šarksi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << su u šestom meču serije protiv Los Anđeles Kingsa slavili sa 4:3 i tako se plasirali među osam najboljih ekipa 93. sezone NHL.
Iako su na ledu svog „HP Paviljona“ u San Hozeu propustili priliku da se plasiraju u drugu rundu, oklopnici ekipe iz Silicijumske doline sve su nadoknadili na ledu „Stejpls centra“ u Los Anđelesu. Posle prve trećine bez golova, gosti su posle gužve pred golom Kraljeva do prednosti došli preko Kajla Velvuda. Desetak minuta kasnije Kingsi su posle izrađene akcije izjednačili preko Džastina Vilijamsa, da bi u finišu drugog perioda, Džejson Dimers iskoristio povratni pas Džoa Pavelskog i Ajkulama doneo novu prednost.
Ipak na izjednačenje se nije dugo čekalo, samo 18 sekundi poslednje trećine. Posle nesmotrene igre bekova San Hozea, do pločice je stigao iskusni Rajan Smit, koji je izmenjao pas sa Džeretom Stolom i doneo drugo izjednačenje na meču. Nadmoć Ajkula osam i po minuta kasnije potvrdio je Deni Hitli, koji se prošetao u trećini Kraljeva i šutem iz daljine savladao Džonatana Kvika. Poslednju nadu Kraljevima vratio je Trevor Linden, koji izjednačio na 3:3 i tako doneo produžetke.
Iako je za očekivati bilo da se vodi žestoka borbra, Ajkulama je trebalo nešto manje od dva i po minuta da reše pitanje plasmana u drugu rundu. Napad je krenuo od Devina Setogučija, koji je pred golom proigrao Patrika Marlua. Njegov šut Kvik je odbranio, ali na žalost pločicu izbacio samo do Džoa Torntona, koji se okretom izaleđa oslobodio pratilaca i bez većih problema pogodio upražnjeni deo mreže gola Džonatana Kvika.
Za razliku od Ajkula o putniku u polufinale Istočne konferencije oklopnici Pitsburg Pingvinsa i Tampa bej Lajtninga odlučiće u sedmom meču na ledu u Pensilvaniji. Iako su poveli u seriji sa 3:1, Pingvini su vezali dva poraza i omogućili Munjama da se vrate iz mrtvih. Drugi trijumf za redom, ukupno treći u seriji, oklopnici Lajtninga zabeležili su na ledu svog „Sent Pit tajms foruma“ u Tampi.
Do prve prednosti na meču stigli su gosti iz Pitsburga, koji su golom Paskala Dupija, posle jedine greške golmana Tampe Dvejna Rolosona, poveli već u devetom minutu meča. Ipak tri i po minuta pre odlaska na prvi odmor Terdi Pursel je izjednačio, da bi u šestom minutu drugog perioda Šon Bergenhajm povisio na 2:1. Poslednji pokušaj oklopnici iz Pitsburga imali su na početku poslednje trećine kada je šutem sa distance Džordan Stal doneo izjednačenje. Međutim, samo minut kasnije bekovi Pingvina napravili su grešku, dozvolili najboljem igraču utakmice Stivi Dauni da sam izađe pred golmana Flurija i domaćima vrati prednost. Na sličan način, odličnim pasom iz svoje trećine Matijas Ohlund na centru je u prazan protstor ubacio Rajana Melouna, kome nije bilo teško da savlada Marka – Andreja Flurija.
Rezultati prve runde plej – ofa, petak, Istočna konferencija: Tampa bej – Pitsburg 4.2 (1:1, 1:0, 2:1) (skor u seriji 3 – 3).
Zapadna konferencija: Los Anđeles – SAN HOZE 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:1) (2 – 4, San Hoze se plasirao u drugu rundu plej – ofa).




Zvezde večeri


o Džo Tornton (San Hoze) gol i asistencija
o Stivi Dauni (Tampa bej) gol i dve asistencije
o Dvejn Roloson (Tampa bej) 27 odbrana




Kapiteni jure Norisa


Ove sezone za pehar „Džejms Noris memorijal trofeja“, namenjenog najboljem beku sezonu takmičiće se trojica kapitena. Najpoznatije ime među njima je prvi među jednakima u dresu Detroit Red vingsa Niklas Lidstrom. Švedski veteran, koji u četvrtak slavi 41. rođendan u regularnom delu sezone odigrao je svih 82 meča za Red vingse u kojima je zabeležio skor od 62 poena (16 golova + 46 asistencija) uz samo 20 kaznenih minuta. U prethodnih 20 sezone u timu dresa iz Mičigena, Lidstrom je šest puta osvajao ovaj trofej.
Drugi na listi je korpulentni kapiten Boston Bruinsa Zdeno Hara, koji je tokom 12 sezona, koliko igra u NHL, jedanput podigao pehar „Noris trofeja“. U 81 utakmici iskusni Slovak zabeležio je skor od 44 poena (14 golova + 30 asistencija).
Po prvi put na listi nominovanih našao se i kapiten Nešvil Predatorsa Ši Veber. Kanađaninu iz Britanske Kolumbije ovo je šesta sezona u karijeri, u kojoj nije propustio nijedan meč, što mu je na kraju donelo 48 poena (16 golova + 32 asistencije), a dodatni plus može da predstavlja i činjenica da su pod njegovim vođstvom Predatori po prvi put u klupskoj istoriji obezbedili plasman u drugu rundu plej – ofa.




Ne pomaže ni Grecki


Među desetinama hiljada gledalaca na tribinama „Stejpls centra“ u Los Anđelesu bio je i legendarni Vejn Grecki, koji je došao da bodri igrače nekadašnje ekipe. Ipak njegovo prisustvo nije bilo od velike pomoći Kraljevima, koji su završili takmičenje u ovoj sezoni.


Detroit ili Čikago


U drugoj rundi, odnosno polufinalu plej – ofa Zapadne konferencije, oklopnici San Hoze Šarksa sastaće se ili sa Detroit Red vingsima ili sa Čikago Blekhouksima. Naime, iako su San Hoze Šarksi sezonu završili na drugom emstu Zapadne konferencije, ime protivnika u drugoj rundi zavisi od ishoda sedmog meča između Vankuver Kanaksa i Čikago Blekhouksa. Ako pobede Kanaksi, Ajkule će u drugoj rundi igrati sa Detroit Red vingsima, a ako kojim slučajem hokejaši Čikaga zabeleže i četvrtu uzastopnu pobedu u drugoj rundi plej – ofa igraće sa San Hoze Šarksima.


Malkin na ledu


Iako je pre samo dva meseca operisao prednje ukrštene ligamente desnog kolena, napadač Pitsburg Pingvinsa, Rus Jevgenij Malkin počeo je sa laganim treninzima. Korpulentni napadač počeo je lagano da kliže, a u redovima Pingvina se nadaju, da će u nastavku plej – ofa moći da računaju na njegovu pomoć.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NHL: Tornton poslao "kraljeve" na odmor VIDEO

Izvor: S media, 26.Apr.2011

Sezona za hokejaše Los Anđeles Kingsa je gotova. .."Kraljevi" su u svom "Stejpls centru" doživeli poraz od San Hozea od 4:3, koji je tako okončao četvrtfinalnu seriju plej-ofa Zapadne konferencije NHL lige sa 4:2 u pobedama...NHL: Flajersi se uzalud vraćali posle 3:0..NHL: Veliki preokret Bostona..NHL:...

Nastavak na S media...

Čikago eliminisao Indijanu, povređeni Kobi vodio Lejkerse do 3:2 protiv Hornetsa

Izvor: Blic, 27.Apr.2011, 10:00

Košarkaši Čikago Bulsa plasirali su se u polufinale istočne konferencije nakon što su u petom meču deklasirali Indijanu sa 116:89 i okončali seriju rezultatom 4:1. Podjednako ubedljiv bio je i Orlando protiv Atlante (101:76), međutim, Medžiksi su ovom pobedom uspeli da smanje na 3:2 i potrebna...

Nastavak na Blic...

NHL: Vankuver i Filadelfija završili posao

Izvor: S media, 27.Apr.2011

Vankuver Kanuksi savladali su Čikago Blekhoukse u sedmom meču plej-ofa Zapadne konferencije, dok je na Istoku Filadelfija u takođe odlučujućoj utakmici nadigrala Bafalo. ..NHL: Tornton poslao "kraljeve" na odmor VIDEO..NHL: Šampion izborio majstoricu VIDEO..Hokejaš postaje MMA borac VIDEO..NHL:...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.